На Погулянці у Львові зведуть елітне житло поруч із історичною віллою

3544 0
Історичну віллу планують зберегти, реконструювати, а новий будинок розташують у глибині ділянки.
Проєктне рішення: вид тротуару вулиці Погулянка. Архітектори: Юрій Столяров та Михайло Кузьмич

Проєктне рішення: вид тротуару вулиці Погулянка. Архітектори: Юрій Столяров та Михайло Кузьмич

У Львові на вулиці Погулянка, 11-13 збудують нове елітне житло. Архітектори запевняють, що воно не дисонуватиме з історичним характером вулиці. Містобудівні умови і обмеження погодили сьогодні, 12 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Торік мешканці виступили проти знесення будинку на Погулянка,11. За цією адресою розташована давня вілла. Щоправда, сьогодні вона перебуває у дуже поганому стані. Забудовник обіцяє зберегти і відновити будівлю, а новий п’ятиповерховий житловий будинок пропонують звести у глибині ділянки з можливістю заїзду у подвір’я з вулиці Вахнянина. 

Сучасний вигляд будинків на вул. Погулянка, 11-13

«Всередині кварталу на вулиці Погулянка є історична забудова, пам’ятка. Є рішення реконструювати цю будівлю і звести додатковий об’єм в середині кварталу з максимальною поверховістю 5 поверхів», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, у 2018 році тут з’явилися нові власники та почалося обстеження будинку та перевірка його стану. На стадії обговорення першого передпроєктного рішення проти нього висловилися сусіди, оскільки були категорично проти, щоб новобуд примикав до їхнього будинку котеджного типу.

Документи на зведення житла видали підприємцям Мельник Денису, Мельник Іванні, Луговському Станіславу та Дядюшку Сергію.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!