Як патрульні у Львові проводять карантинні рейди по маршрутках

2793 0
Зупиняють та складають протоколи на водіїв, які їздять без масок або перевозять велику кількість людей.
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Від початку вересня через порушення вимог карантину патрульні поліцейські склали 95 протоколів на водіїв та пасажирів львівських маршруток. Про це Тvoemisto.tv повідомили у патрульній поліції Львова.

Читайте також: Українська поліція зібрала плейлист для безпечного водіння

«Рейди у маршрутках патрульні проводять від початку карантину. Насамперед зупиняють та складають протоколи на водіїв, які їздять без масок або перевозять у транспортному засобі людей, які стоять. Якщо їх ще 1-2 людини, то можуть не зважати, якщо більше – виписують протокол», – каже речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

За її словами, сьогодні також трапився випадок, коли водія, в якого була спущена маска, спочатку попередили про порушення та відпустили, але вже через пів години знову зупинили. В автобусі більше 10 пасажирів стояли. Відтак, на нього склали протокол. Далі покарання чи штраф розглядатиме суд.

Читайте також: За булінг у школі поліція тепер братиме на облік

У патрульній поліції Львова додали, що порушники карантину є у кожному районі Львова. Спеціальних патрулів на маршрутки не закріплювали. Їх працівники здійснюють в межах своїх патрулювань.

«Якщо патрульні бачать, що їде маршрутка, а в ній багато людей чи водій без маски, то відразу зупиняють. При незначних порушеннях на зупинках громадського транспорту проводять профілактичні бесіди. В інших – складають протоколи», – каже Катерина Рибій.

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця рокуВідповідне рішення ухвалив Кабмін 13 жовтня.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!