У Львові підготували проєкт ухвали про правила для електросамокатів

2494 0
Через значну кількість аварійних ситуацій у місті напрацьовують правила користування електросамокатами.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові підготували проєкт ухвали про врегулювання переміщення міськими вулицями малого електротранспорту. Йдеться про електросамокати, моноколеса, гіроскутери, скутери, гіроборди, сігвеї тощо. Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів.

Читайте також: Людям і самокатам. Чи буде у Львова стратегія розвитку альтернативного транспорту

«Вважаємо за доцільне зобов'язати користувачів легкого електричного транспортного засобу здійснювати рух на велосипедних доріжках. Дозволити користуватися зазначеними транспортними засобами особам, які досягли 14-річного віку, дітям у супроводі дорослих та з дотриманням швидкісного режиму», – зазначив автор проєкту ухвали Володимир Лесик.

Сьогодні, 10 червня, мала відбутися нарада за участі громадських активістів щодо обговорення врегулювання переміщення на міських вулицях малого електротранспорту, але її перенесли на понеділок, 14 червня. 

Читайте також: Пропонували правила ще восени. Коли у Львові вирішать питання електросамокатів

Tvoemisto.tv провело публічну дискусію про правила користування легким електротранспортом у місті, після чого в ЛМР пообіцяли створити роботу групу та напрацювати правила безпечного користування елексамокатами.

Нагадаємо, у Львові останнім часом зріс попит на прокат електросамокатів та електровелосипедів. Це швидкий спосіб пересування містом, який не змушує стояти у заторах чи переплачувати за таксі. Водночас через це у місті почастішали випадки, коли користувачі створюють аварійні ситуації чи становлять небезпеку для пішоходів, коли їдуть тротуарами.

Поки що для користувачів такого способу пересування немає жодних врегульованих правил на рівні чинного законодавства. Минулого року Верховна Рада зробила крок до врегулювання використання легкого електротранспорту і ухвалила законопроєкт №3023, але наразі цей законопроєкт лише готують до другого читання. 

Тvoemisto.tv проводило дискусію за участі представників шерінгових сервісів, міської влади та поліції, щоб у Львові нарешті розробили правила користування елеткросамокатами. Під час дискусії депутати і посадовці пообіцяли зібрати нараду, аби вирішити це питання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!