У Львові зросте вартість квитків на дитячу залізницю

3304 0
Працювати дитяча залізниця буде упродовж цілого літа, але лише по суботах, неділях та святкових днях.
фото: Анна Єгорова

фото: Анна Єгорова

На День захисту дітей, 1 червня, у Львові запрацює дитяча залізниця. Відкриття руху проїздів відбудеться об 11.00 на станції Паркова, що на вул. Івана Франка, 156.

Читайте також: У Парку культури зросли ціни на атракціони

Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер, цього року вартість квитків на дитячу залізницю буде дещо вищою – для поїздки дорослого в один бік ціна становитиме 25 грн (а не 16 грн, як минулого сезону), а для дітей – 12,50 грн (замість 8 грн).

Працювати Львівська дитяча залізниця буде упродовж цілого літа і аж до останньої неділі вересня, але лише по суботах, неділях та святкових днях – з 12.00 по 14.00 та з 15.00 по 17.00.

Загалом до роботи на Львівській дитячій залізниці задіять приблизно 150 дітей. Здебільшого, це юні залізничники 2002-2003 років народження.

Читайте також: У Львові відновлюють дитячу залізницю. Розклад, ціни, стан вагонів

Для довідки

Львівську дитячу залізницю відкрили ще 8 листопада 1951 року. Вона має дві станції – Паркову та Сонячну (до 1976 р. існувала третя станція – «Дитяче містечко»). Протяжність дитячої залізниці становить 1 200 м. Рухомий склад: тепловози ТУ2-087, ТУ3-039, 4 вагони Pafawag.

Будівництво дитячої залізниці у Львові розпочалося за ініціативою управління Львівської залізниці за підтримки міської та обласної влади. Проєктуванням залізниці займався трест «Дорпроєкт» Львівської залізниці. Для зменшення обсягу будівельних робіт лінію дитячої залізниці проклали по насипу ширококолійної під'їзної колії станції Персенківка.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!