Україна почала виходити з третьої хвилі Covid-19

1267 0
Кількість захворілих за тиждень зменшилась на 15 тисяч людей.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Україна почала виходити з третьої хвилі коронавірусної хвороби Covid-19. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Із «червоної» у «жовту». Чи справді у львівських лікарнях поменшало хворих

«Наша країна почала поступовий вихід із третьої хвилі коронавірусної хвороби. Про це свідчать основні епідеміологічні показники та маркери. У порівнянні минулого і позаминулого тижня кількість тих, хто захворів зменшилася з майже 92 до 77 тисяч людей, тобто на 15 тисяч осіб менше захворіло за минулий тиждень, ніж за позаминулий. Також кількість госпіталізованих людей за тиждень у порівнянні з позаминулим тижнем зменшилася на майже 3 400 осіб», – зазначив Максим Степанов.

За його словами, ці цифри, перш за все, свідчать про те, що ситуація стабілізується.

«Ми дійсно пройшли цей надважкий період третьої хвилі», – додав міністр.

Читайте також: Львівщина перейшла у «жовту» зону карантину. Що змінюється

Зокрема, як наголосив Максим Степанов, рівень захворюваності пішов на спад у всіх областях України. Завантаженість у лікарнях, де лікують коронавірусних хворих перевищений лише у Донецькій області. У решти регіонах є тенденція до зменшення госпіталізованих. Загалом завантаженість ліжкомісць по Україні складає 52%.

На Львівщині, за даними ЛОДА, за попередню добу провели 1 641 дослідження на коронавірус, з них – 353 позитивних. Госпіталізували із діагнозом Covid-19 174 особи. У реанімації станом на сьогодні перебуває 194 людини, з них на апаратах ШВЛ – 56.

Нагадаємо, державна комісія прийняла рішення скасувати на території Львівської області обмеження червоної карантинної зони. Регіон став «жовтим» сьогодні, 26 квітня. Що змінюється читайте у матеріаліЗа словами медиків львівських лікарень, це стало можливим завдяки тому, що ситуація із коронавірусом не те, що вирівнялася, а й покращилася. Цього тижня, у порівнянні з минулим, кількість нездужих та тих, хто потрапляє в реанімації, зменшилася.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!