В Україні не змінюватимуть ціни на електроенергію для населення до 1 серпня

1200 0
Кабмін продовжив режим ПСО і залишив тариф на електроенергію на рівні 1,68 грн/кВт-год.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Кабінет міністрів України продовжив чинний механізм спеціальних зобов'язань (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення. Про це йдеться в постанові Кабміну №659 від 29 червня.

Читайте також: Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Світло

Крім того, даною постановою Кабмін зберіг тариф для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-год до 1 серпня 2021 року.

Відповідні зміни внесли до постанови Кабміну №483 від 5 червня 2019 року «Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

Раніше Міненерго ініціювало відповідне продовження терміну дії поточного ПСО. Це було пов’язано з тим, що наразі відомство не може визначити точну суму коштів, яку потребує ринок для його стабільної роботи.

Хоч поточні умови діятимуть до 1 серпня, проте Міненерго повинно представити нову модель ПСО, що враховуватиме всі питання забезпечення населення електроенергією, зокрема щодо формування тарифів в залежності від обсягів споживання.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!