В Україні запускають дистанційне навчання для учнів з п’ятого по одинадцятий клас

32882 0
40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

З понеділка, 6 квітня, стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». У його межах 40 педагогів з Києва на час карантину стануть дистанційними вчителями для всієї України. Про це під час звернення заявив президент України Володимир Зеленсьький.

За його словами, зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з п’ятого по одинадцятий клас. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки викладається 11 предметів.

Зеленський додав, що навчатися дистанційно школярі зможуть у Facebook та YouTube. Також уроки щоранку транслюватимуть українські телеканали.

Читайте також: Прем’єр пообіцяв зберегти заплановані видатки на будівництво і ремонт доріг у переглянутому держбюджеті

Зокрема, за кожним класом буде закріплений один або декілька телеканалів. Їхній перелік, а також розклад уроків на тиждень з’явиться зовсім скоро. Зеленський закликав батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду.

«Власне, доєднатися до цього пізнавального контенту можна всією родиною. А тому – залишаємось вдома. Вчимося вдома», – сказав він.

Нагадаємо, американська освітня платформа Coursera надала безкоштовний доступ онлайн-курсів для студентів через коронавірус для можливості дистанційного навчання. У підбірці Coursera for Campus зібрали понад 3800 курсів та 400 спеціальностей від університетів та партнерів платформи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!