В яких лікарнях Львівської області розгорнуть додаткові «ковідні» ліжка. Перелік

10735 0
У лікарнях Львова та області поступово планують розгорнути більше 500 «ковідних» ліжок.
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

У лікарнях Львівської області планують збільшити ліжковий фонд для лікування хворих на Covid-19. Зокрема, додатково 200 ліжок розгорнуть у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, 100 ліжок у 8-ій міській клінічній лікарні Львова та 100 ліжок у Сокальській районній лікарні. Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні постійних комісій з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради і з питань охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міськради.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Сovid-19

Крім того, додатково ще 150 ліжок з 1 квітня поступово планують розгорнути у Центрі легеневого здоров’я.

За словами генерального директора Центру, їх будуть заповнювати за необхідності.

«Запрацюють три нових відділення по 50 ліжок. Кисень, до речі, туди вже проведений», – зазначив Любомир Рак.

Читайте також: Ліжок для хворих із коронавірусом у Львові залишилося лише на два тижні

Загалом, станом на сьогодні, «ковідні» лікарні області мають підготовлені для хворих 4 385 ліжкомісць, з яких 3 750 – з централізованим забезпеченням киснем. Найбільш завантаженими є заклади, розташовані у Львові, зокрема Львівська обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи та Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова. Серед районів області найбільше госпіталізованих «ковідних» пацієнтів мають лікарні Дрогобицького та Львівського районів.

Нагадаємо, резерву ліжкомісць, які зараз вільні для прийому хворих із коронавірусом, за нинішньої динаміки захворюваності вистачить лише на два тижні. За рішенням міської комісії ТЕБ і НС, в місті облаштують 366 ліжок у 5-ти локаціях. Загалом місто планує облаштувати 700 додаткових місць для прийому хворих із коронавірусом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!