МОЗ заборонило проводити вакцинацію публічних осіб залишковими дозами Pfizer

2323 0
МОЗ внесло зміни у дорожню карту вакцинації.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до наказу про вакцинацію, згідно з якими забороняється вакцинація публічних осіб залишковими дозами вакцини Pfizer. Зокрема, залишковими дозами цієї вакцини не зможуть провакцинувати публічних осіб. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: «Хвороба пішла на спад». У МОЗ кажуть, що Україна пройшла пік захворюванності на Сovid-19

«Зараз в Україні від коронавірусу вакцинують трьома вакцинами AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer-BioNTech. Навколо останньої почалося дуже багато розмов і маніпуляцій. Процес її отримання був неприємно заполітизований. Щоб зняти всі питання і унеможливити зловживання, я вніс зміни до наказу про дорожню карту вакцинації. Зокрема, заборонив вакцинувати залишковими дозами Pfizer лідерів думок, відомих осіб, політиків», – каже Максим Степанов.

За його словами, ці дози вакцини колотимуть виключно тим, хто передбачений у національному плані вакцинації даною вакциною. А це мешканці геріатричних закладів, персонал будинків престарілих, рятувальники, прикордонники, представники МВС.

Також за ними відразу зарезервують другу дозу цієї вакцини.

Загалом, як наголосив Максим Степанов, процес вакцинації в Україні, як і по всьому світу, є провальний.

«Не працюють закони бізнесу та вчасно ті контракти, які укладаються з провідними компаніями світу, які виробляють вакцини. Згідно із підписаними контрактами, ми мали вже отримати 3,9 млн доз вакцин», – наголосив Максим Степанов.

Читайте також: У Львові почали щеплення вакциною Pfizer. Хто отримає

Нагадаємо, учора до Львова прибуло 1170 доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech. Вакцинацію у нас проводитимуть дві мобільні бригади – Львівського обласного діагностичного центру та 4 міської клінічної лікарні. Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!