Випускники шкіл після локдауну частково повернуться за парти

1679 0
У МОН кажуть, що учні випускних 9-х та 11-х класів ймовірно повернуться до повноформатного навчання після локдауну.
Photo by Green Chameleon on Unsplash

Photo by Green Chameleon on Unsplash

Учні випускних 9-х та 11-х класів у школах повернуться до змішаної форми навчання після завершення посилених карантинних заходів, а у регіонах зі сприятливою санітарно-епідемічною ситуацію, зможуть повернутися до повноформатного навчання. Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram-каналі.

Читайте також: Коли львівські школярі підуть на зимові канікули та скільки вони триватимуть. Перелік

«Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання, на мою думку, є вкрай необхідним та важливим. Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на Сovid-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти», – написав Сергій Шкарлет.

За його словами, спілкуючись з учителями, він чує про їхні перестороги з приводу відсутності спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким впродовж поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі.

«Маємо бажання та наміри також відновити повноформатне або змішане навчання для школярів інших класів», – каже міністр.

Зараз тривають консультації з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та Головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Читайте також: Деякі львівські школи навчатимуться до липня 2021 року

Нагадаємо, від 8 січня, і до 24 січня включно, в Україні діє посилений карантин. Минулого тижня у Львові лише три навчальні заклади – ліцей «Надія», школа №32 та ліцей №28, відновили навчання. Через введений локдаун вони навчаються дистанційно. Усі решта шкіл та ліцеїв ще на канікулах, до завершення локдауну. У Франковому університеті та «Політехніці» режим карантину продовжили до кінця зими. Додамо, що навчальний рік у деяких львівських школах завершуватиметься всередині та наприкінці червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!