Як не стати жертвою шахраїв, купуючи онлайн. Поради

1579 0
У випадку, якщо ви все-таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь у найближче відділення поліції.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Завдяки послугам онлайн-продавців, нині можна придбати будь-який товар, не покидаючи своєї домівки, що дуже зручно в умовах карантинних обмежень. Водночас, проводячи розрахунки з незнайомими людьми, є ризик залишитись як без коштів, так і без покупок. Патрульна поліції Львівської області дає декілька простих правил, як правильно робити замовлення в мережі, щоб не потрапити в халепу:

  1. Користуйтеся послугами лише відомих та перевірених інтернет-магазинів, ознайомлюйтесь з відгуками інших покупців на відкритих форумах.
  2. Якщо при натисканні на запропоноване посилання відразу з’являється переадресація на іншу сторінку, ймовірно, цей сайт зламано, або він містить шкідливе програмне забезпечення, відтак, таким краще не користуватися.
  3. Будьте обережними, якщо ім’я та прізвище особи, що пропонує товар, відсутні або схожі на фейкові; якщо продавець пропонує контактувати тільки через e-mail чи миттєві повідомлення; якщо оголошення складено з граматичними помилками і не містить фото товару.
  4. Якщо вартість товару занадто низька, порівняно з аналогічними пропозиціями, то від такої краще відмовитись. В такий спосіб замість очікуваного брендового товару Вам можуть надіслати дешеву копію.
  5. Пам'ятайте, що найнадійніший спосіб оплати за онлайн-покупки – це післяплата при отриманні товару в поштовому відділенні, при якій ви маєте можливість перевірити якість та ідентичність покупки. Не погоджуйтесь на повну передоплату.
  6. Однак, якщо це сталося - ніколи не повідомляйте незнайомим особам інформацію, відмінну від ПІБ та номера картки, зокрема – термін дії банківської картки, CVV2 чи PIN-код.

У випадку, якщо ви все-таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь у найближче відділення поліції, оскільки шахрайство – це кримінальне правопорушення, передбачене ст. 190 Кримінального кодексу України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!