Євросоюз послабив обмеження на в'їзд для іноземних туристів. Що змінюється

2403 0
До країн-членів ЄС зможуть подорожувати люди, що принаймні за 14 днів до прибуття отримали останню дозу вакцини від коронавірусу.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Рада Євросоюзу схвалила оновлені правила щодо в'їзду до країн-членів ЄС під час пандемії коронавірусу. Зокрема, дозволили подорожувати іноземним туристам, які завершили повний курс вакцинації проти Covid-19. Про це повідомляє Громадське з посиланням на дані Ради ЄС.

Так, до країн-членів Євросоюзу зможуть подорожувати люди, що принаймні за 14 днів до прибуття отримали останню дозу вакцини від коронавірусу, яку схвалило Європейське агентство з лікарських засобів (EMA). Наразі таких препаратів чотири: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (нова назва AstraZeneca) та Johnson & Johnson.

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

У ЄС оновили критерії, за якими визначають, чи є країна безпечною. Зокрема, поїздки з третьої країни до держав-членів ЄС дозволятимуть, тільки якщо там протягом останніх 14 днів виявили не більше ніж 75 заражень на кожні 100 тисяч населення. Раніше граничний показник становив 25 інфікованих на кожні 100 тисяч населення.

До уваги також будуть брати прогрес країни з вакцинації свого населення й те, чи поширені там нові штами коронавірусу. Якщо ж епідеміологічна ситуація у країні або регіоні швидко погіршується (наприклад, там виявили новий штам коронавірусу), країни ЄС мають ухвалити термінове рішення про тимчасове обмеження поїздок звідти. Це рішення не стосуватиметься громадян ЄС, людей, що мають посвідку на проживання там, і деяких категорій мандрівників. Проте вони все одно мають проходити відповідні тести та карантин, навіть якщо повністю щеплені.

Окрім того, у ЄС планують впровадити сертифікати про вакцинацію з 15 червня. Їхній формат буде єдиним для всіх країн-членів. До цього часу держави-члени повинні мати можливість приймати аналогічні документи третіх країн, що містять принаймні мінімальний набір даних.

Читайте також: У Європейському союзі показали «Сovid-паспорт». Коли його запровадять

Нагадаємо, що в Україні також обіцяють до 1 липня запустити паспорти вакцинації, які відповідатимуть вимогам ЄС. Про те, як вони працюватимуть, дізнавайтеся за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!