З 1 січня у Центрі легеневого здоров’я розгорнуть ще 200 місць для хворих із Covid-19

1379 0
На Львівщині допомогу для хворих з коронавірусом надають у 24 медичних закладах.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

З 1 січня у Центрі легеневого здоров’я, що на вул. Зеленій, планують розгорнути додаткові 200 місць для хворих на коронавірус. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Давали лише 1% одужання. У Львові вилікували пацієнта, в якого були уражені 80% легень

Загалом на Львівщині допомогу надають у 24 медичних закладах.

«Найближчим часом, з 1 січня, плануємо розширювати ліжкову мережу надання допомоги ковідним хворим в існуючих закладах, які вже зараз приймають таких пацієнтів. Зокрема, заклад, який збільшить свою потужність на 200 ліжок – це Центр легеневого здоров’я», – каже Орест Чемерис.

Епідеміологиня, директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко уточнила, що вакцину від коронавірусу вони сподіваються отримати в першій половині наступного року. Кого саме щепитимуть у першу чергу, наразі не відомо.

«Буде 5 етапів вакцинації. Зараз готуємо кабінети щеплень та плануємо розгортати тимчасові пункти щеплень», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте також: На лікування одного пацієнта із коронавірусною хворобою НСЗУ виділяє 45 тисяч

Нагадаємо, нещодавно у новому відділенні лікарні швидкої допомоги розгорнули ще 130 ліжок для хворих на Covid-19. До кінця року тут облаштують загалом 350 ліжок. 8-му міську клінічну лікарню, що на вул. Навроцького, можуть повністю перепрофілювати для лікування хворих з коронавірусом. Наразі такої потреби немає, проте вже зараз там проводять кисень та думають над розширенням ліжко-місць. А ось клінічна лікарня львівської залізниці на вул. Івана Огієнка, 5, яку внесли до переліку опорних і в якій нещодавно розгорнули 100 ліжок для госпіталізації хворих на Covid-19, приймає лише залізничників. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!