Новини
Сторінка:616263646566676869
  • «Свято надії»: у Львові для дітей переселенців готують концерт «Свято надії»: у Львові для дітей переселенців готують концерт Свято для тих, хто втратив домівку і потребує допомоги, відбудеться у четвер, 12 березня, у актовому залі Личаківської районної адміністрації, що на вулиці Левицького, 67.
  • Львів Львів'ян знову запрошують на вулиці міста «рятувати первоцвіти» У неділю, у Міжнародний жіночий день, у Львові пройде акція «Врятуй первоцвіт».
  • Маленька львів’янка потребує кров рідкісної групи Маленька львів’янка потребує кров рідкісної групи Аби врятувати життя Анастасії, яка народилася шестимісячною, шукають кров рідкісної групи 4 (-).
  • Львів’ян кличуть разом прибрати Святоюрську гору Львів’ян кличуть разом прибрати Святоюрську гору Від сьогодні, 6 березня, семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ почнуть прибирати територію Митрополичих садів. Львів’янам пропонують долучитися згодом та разом привести до ладу Святоюрську гору.
  • Львів’ян запрошують долучатись до молодіжної організації AIESEC Львів’ян запрошують долучатись до молодіжної організації AIESEC Міжнародна молодіжна організація AIESEC розпочинає набір нових учасників. Організатори запрошують львів’ян відкривати себе для світу разом із ними.
  • Львів’яни вирішили стерегти дерева у сквері святого Юра. Фото Львів’яни вирішили стерегти дерева у сквері святого Юра. Фото Сьогодні, 5 березня, львів’яни організували спільний сніданок у сквері біля собору Святого Юра. Активісти зібралися, аби захистити тутешні дерева від знищення. Згідно із проектом спорудження пам’ятника Андрею Шептицькому, частину дороги з автобусною лінією планують перенести, а більшість насаджень – вирубати.
  • У Львові стартував конкурс для громадських організацій. Як долучитись У Львові стартував конкурс для громадських організацій. Як долучитись Спільний українсько-німецький проект "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" оголошує конкурс для громадських організацій з різних міст України на проведення заходів в рамках «Майстерні міста 2015»
  •  УГКЦ створила інтернет-крамницю. Що можна придбати УГКЦ створила інтернет-крамницю. Що можна придбати УГКЦ створила інтернет-крамницю, де можна придбати духовно-пізнавальну літературу, презентаційні видання УГКЦ, довідники, мапи та путівники Україною, церковні календарі, а також товари церковного вжитку: ікони, свічки, аудіо- та відеоматеріали.
  • Що робити з кінотеатром «Львів»? Що робити з кінотеатром «Львів»? Сьогодні, 4 березня, львів’янам пропонують обговорити подальшу долю старого кінотеатру, розташованого у Стрийському парку.
  • Львів’янам пропонують безкоштовно обстежитися на глаукому Львів’янам пропонують безкоштовно обстежитися на глаукому У Львові на базі Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні створили глаукомний кабінет, де можна безкоштовно пройти обстеження на хворобу.
  • Форуми, семінари, конференції. Куди податись у березні Форуми, семінари, конференції. Куди податись у березні Пропонуємо вам перелік заходів, на які можна зареєструватись у березні. Більшість із них - проходитимуть за кордоном.
  • До Львова з’їдуться представники найбільших ІТ-компаній України До Львова з’їдуться представники найбільших ІТ-компаній України 28 березня у Львові відбудеться одна з найбільших конференцій для представників ІТ-бізнесу в Україні – Lviv Outsourcing Forum. Планують обговорити особливості формування кадрів та вибудовування стратегії в умовах війни.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити Спільнота волонтерів «Допоможи фронту» продовжує збирати речі для наших бійців, які воюють на Сході.
  • Квоту української музики на радіо можуть збільшити до 75% Квоту української музики на радіо можуть збільшити до 75% Міністерство культури хоче збільшити квоту українського продукту на радіо до 75%. Нині чинною є обов’язкова квота – 50%.
  • Можливості для львівських школярів: вступ до вузу в Німеччині Можливості для львівських школярів: вступ до вузу в Німеччині Раніше українські учні не могли вступити до німецького вишу одразу після закінчення школи. Нова стипендійна програма "Міст до вищої освіти у Німеччині" надасть їм таку можливість.
  • У Львові обговорюватимуть тренди майбутнього. Як долучитись У Львові обговорюватимуть тренди майбутнього. Як долучитись У четвер, 19 березня, Львівська бізнес-школа УКУ організовує VI щорічну конференцію Intro. Організатори пропонують зазирнути у майбутнє і обговорити ключові тренди, що вже стоять на порядку денному в світі. На візійній конференції Intro разом із учасниками планують розглянути довготермінові шляхи, за якими розвиватимуться ті чи інші галузі.
  • У львівських трамваях наживо грають музику Баха У львівських трамваях наживо грають музику Баха Сьогодні, 2 березня, Львовом курсує трамвай, де місцеві віртуози наживо виконують музику Йоганна Себастьяна Баха. Пізніше твори композитора (у записі) можна бути почути у багатьох трамваях міста.
  • Львовом курсуватиме трамвай із музикою Баха Львовом курсуватиме трамвай із музикою Баха Львів долучається до всесвітньої ініціативи «Bach in the Subways». Від завтра, 2 березня, нашим містом їздитиме трамвай, у якому лунатимуть твори Йоганна Себастьяна Баха.
  • Улюблені міста українців: експеримент львівського блогера Улюблені міста українців: експеримент львівського блогера Львівський блогер Петро Нек провів власний експеримент із допомогою Facebook та Інтернет-опитування. Дослідження не претендує на репрезентативність, однак від того не є менш цікавим. Понад 1400 опитуваних назвали найулюбленіші обласні центри, а також ті, де вони ще жодного разу не бували.
  • Майстерні ідей: як твориться львівський дизайн Майстерні ідей: як твориться львівський дизайн Світ переповнено дизайном: кожна річ, яка потрапляє на ваші очі – продукт дизайнерського бачення. Ми безперервно стикаємось з ним у різних формах та сферах, але рідко замислюємось над тим, як ідея перетворюється на повноцінний витвір мистецтва, та в яких умовах працюють митці, щоб створювати вражаючі речі та простори. Tvoemisto.tv завітало до 2 яскравих дизайнерських осередки Львова: комерційну дизайн-студію «Хочу Раю» та Національну академію мистецтв, і спробувало розібратись, як виглядає львівське дизайнерське середовище, звідки в дизайнерів з’являється муза, як вони організовують свій робочий процес та чим відрізняється атмосфера академічного дизайн-середовища від комерційного.
  • Львів’яни записали відеозвернення до кримчан Львів’яни записали відеозвернення до кримчан Громадська ініціатива «Крим SOS» та кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» зняли відеозвернення львів'ян до кримчан у річницю окупації Криму.
  • Де Львів годує потребуючих. Перелік адрес Де Львів годує потребуючих. Перелік адрес Уже шостий рік поспіль у Львові триває кампанія «Соціальні акції з подолання бідності». Львів’яни, які потребують допомоги, отримують безкоштовне харчування та санітарно-гігієнічні послуги.
  • Кримці у Львові відкриють дім молитви Кримці у Львові відкриють дім молитви Із березня у Львові почне функціонувати мусульманський будинок молитви. Серед причин його створення – потреба знайти порозуміння та точки дотику між християнською і мусульманською культурами.
  • Львівський інженер створив для війська «евакобус» Львівський інженер створив для війська «евакобус» Михайло Палюх, конструктор зі Львова, розробив та втілив у життя ідею створення медичного «евакобуса». За основу інженер узяв стандартний львівський автобус ЛАЗ «Лайнер 9».
  • Кшиштоф Зануссі про війну, кіно та польсько-українські серіали Кшиштоф Зануссі про війну, кіно та польсько-українські серіали Польську культурну дипломатію важко уявити без Кшиштофа Зануссі, режисера, продюсера, педагога, та просто людини, яка вміє надихати. Днями Зануссі відвідав Київ із ретроспективою своїх фільмів і провів майстер-клас по режисурі. Також у розмові з Українською правдою він поділився своїми думками стосовно ситуації на Сході Украни та намалював свою візію співпраці кінематографів України та Польщі. Ми пропонуємо вам 5 найважливіших тез Кшиштофа Зануссі про те, чого сьогодні бракує українському кіно і українцям загалом.
  • Як сихівчани відстоюють сквер Як сихівчани відстоюють сквер Мешканці Сихівського району у Львові запропонували облаштувати сквер, власноруч розробили проект і самостійно шукають донорів для його фінансування.
  • Львів’янам розкажуть, що вимагати від менеджера з туризму Львів’янам розкажуть, що вимагати від менеджера з туризму В рамках проекту "Практики туристичного бізнесу", усіх охочих запрошують на тренінг від Наталії Гладілової "Сучасні вимоги до менеджера з туризму". Він відбудеться у середу, у малій сесійній залі Львівської міської ради.
  • 1000 кг книжок для Сходу. Як долучитись до збору літератури 1000 кг книжок для Сходу. Як долучитись до збору літератури Акція «1000 кг книжок для Сходу» стартувала 23 лютого в рамках проекту «Відкрий українське». За місяць проведення акції організатори мають на меті зібрати тонну книг для бібліотек Сєвєродонецька.
  • Закордонні паспорти видаватимуть немовлятам Закордонні паспорти видаватимуть немовлятам Із 1 квітня 2015 року закордонний паспорт буде єдиним чинним документом для дитини, який дозволятиме перетинати кордон. Одночасно відмінять внесення даних дитини до паспорту батьків та проїзний документ для виїзду дитини за кордон. Проте проїзні документи дитини, в яких ще не закінчиться термін дії, матимуть повну юридичну силу.
  • Сьогодні Львів розподілятиме кошти. Де подивитись Сьогодні Львів розподілятиме кошти. Де подивитись Сьогодні, 24 лютого, у Львові відбудуться громадські слухання щодо розподілу бюджету розвитку. На слуханнях обговорюватимуть, що варто відремонтувати цьогоріч і чи будуть щось будувати коштом міста у 2015-му.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що принести У Львові збиратимуть речі для АТО. Що принести Збір традиційно проводиться біля пам’ятника Королю Данилу. Цього разу просять принести постіль, рушники, вологі серветки.
  • У Львові говоритимуть про християнсько-мусульманський діалог У Львові говоритимуть про християнсько-мусульманський діалог У четвер, 26 лютого, в Українському католицькому університеті будуть шукати відповіді, як покращити взаєморозуміння між львів’янами та переселенцями з Криму.
  • Як львів’янам жити енергоефективно. Інфографіка Як львів’янам жити енергоефективно. Інфографіка Tvoemisto.tv пропонує вам перелік служб та комплекс заходів, які допоможуть економити та споживати енергію розумно.
  • ТОП-5 україномовних онлайн-бібліотек ТОП-5 україномовних онлайн-бібліотек Нині чимало львів’ян надають перевагу електронним книгам. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька сайтів, де можна легко знайти україномовну книжку потрібного формату.
  • В Україні набирають добровольців у кібервійська. Як долучитися В Україні набирають добровольців у кібервійська. Як долучитися Міністерство інформаційної політики України набирає добровольців у інформаційні війська України. Таким чином у Міністерстві хочуть протидіяти російській пропаганді.
  • Як у Львові утилізувати комп Як у Львові утилізувати комп'ютер Із березня у Львові збиратимуть електронне та електричне обладнання (відпрацьовану техніку): телевізори, комп’ютери, принтери, холодильники, чайники, генератори, лічильники, порохотяги тощо. Збір відбуватиметься на Сихові, адже саме у цьому районі нагромадження побутових відходів є найконцентрованішим.
  • У Львові Міжнародний День рідкісного захворювання відзначать флеш-мобом У Львові Міжнародний День рідкісного захворювання відзначать флеш-мобом Завтра, 24 лютого, сто двадцять львівських школярів проведуть флеш-моб, присвячений Міжнародному Дню рідкісного захворювання, який відзначають 28 лютого.
  • У Львові покажуть фільм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО У Львові покажуть фільм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО У середу, 25 лютого, продемонструють документальний фільм про Віктора Гурняка – молодого хлопця зі Львова, який героїчно загинув на Сході.
  • Океан Ельзи записав нову пісню Океан Ельзи записав нову пісню Святослав Вакарчук, лідер групи Океан Ельзи, у своєму твіттері повідомив, що гурт записав і скоро випустить нову пісню.
  • Львівські діти зібрали 20 тисяч гривень для воїнів АТО Львівські діти зібрали 20 тисяч гривень для воїнів АТО У неділю, 22 лютого, відбувся благодійний ярмарок. Наймолодші львів’яни у центрі міста продавали сувеніри та домашню випічку. Отримані кошти організатори передадуть українським бійцям, які воюють на Сході.
  • У Львові волонтери привели до ладу бомбосховище у центрі У Львові волонтери привели до ладу бомбосховище у центрі Львівські активісти розчистили одне з найбільших міських бомбосховищ на вулиці Братів Рогатинців, 14. Занедбане раніше укриття відтепер може знову функціонувати.
  • Львів’яни прибрали територію біля собору св. Юра Львів’яни прибрали територію біля собору св. Юра У суботу, 21 лютого, небайдужі львів’яни та гості міста навели лад на засмічених територіях поблизу храму святого Юра. Донедавна тут перебувала реліквія з Ватикану, до якої цілодобово вишиковувалися черги паломників.
  • Польський піаніст у Львові зіграє на благочинному концерті, щоб допомогти армії Польський піаніст у Львові зіграє на благочинному концерті, щоб допомогти армії У рамках відзначення 20-річчя оркестру «Віртуози Львова» 26 лютого польський піаніст Артур Яронь виступить у Львівській філармонії з благочинним концертом. Кошти від концерту будуть передані на потреби Української армії. Таким чином музикант прагне виявити свою солідарність з народом України.
  • Обирають найкращу новобудову Львова. Як проголосувати Обирають найкращу новобудову Львова. Як проголосувати Львівський блогер пропонує мешканцям міста визначити за найкращу новобудову. Серед запропонованих – 42 об’єкти.
  • Вартовий Львова. Хто стоїть за «Вартою-1» Вартовий Львова. Хто стоїть за «Вартою-1» Активні львів’яни із групи «Варта 1» ось уже рік разом із міліцією патрулюють місто, відловлюють нетверезих водіїв, борються зі злочинцями та хуліганами, а також допомагають розкривати злочини та інформують львів'ян і міліцію про правопорушення. Це унікальна практика не лише для Львова чи України, але й у світі. Спільна праця "Варти 1" та правоохоронців дає позитивні результати. Це визнають як міліція, так і влада міста. Про те, коли все починалося, як виникла ідея використовувати Інтернет-рацію Zello і хто допомагає у важкі часи, tvoemisto.tv запитало у голови виконкому громадського об’єднання «Варта 1» Ігоря Зінкевича.
  • Львів – місто літератури. Що пропонує новостворений сайт Львів – місто літератури. Що пропонує новостворений сайт Сайт «Львів – місто літератури» покликаний стати платформою для обміну інформації про книговидавничі новини та збору літературних ініціатив. Він також є невід'ємною сходинкою на шляху до отримання містом офіційного статусу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» і входження Львова до мережі Creative cities.
  • Львів’ян заохочують обрати собі чотирилапого друга Львів’ян заохочують обрати собі чотирилапого друга У неділю, 22 лютого, ЛКП «Лев» знову прийматиме відвідувачів. Цього дня усі охочі зможуть забрати з собою додому собак-безхатченків.
  • У Львові буде благодійний ярмарок. Кошти - на АТО У Львові буде благодійний ярмарок. Кошти - на АТО У неділю, 22 лютого, відбудеться благодійний ярмарок, міні-концерт і флешмоб. Зібрані кошти передадуть на потреби військових у зоні АТО.
  • Львів’ян запрошують прибрати територію біля собору св. Юра Львів’ян запрошують прибрати територію біля собору св. Юра У суботу, 21 лютого, львів’ян закликають до спільного прибирання території біля храму святого Юра. Просять із собою захопити інвентар.
  • Бандурист присвятив свою «Музику воїнів» Небесній Сотні. Відео Бандурист присвятив свою «Музику воїнів» Небесній Сотні. Відео В рамках проекту "Музика воїнів" музикант-бандурист Ярослав Джусь виконав "духовний гімн України" - "Боже єдиний великий нам Україну храни" на бандурі.
  • Львівських підприємців запрошують на розмову про податкову реформу Львівських підприємців запрошують на розмову про податкову реформу У Львівській бізнес школі 23 лютого відбудеться круглий стіл для підприємців на тему «Податкова реформа: що змінилось та що б мало змінитися у податковій сфері». До розмови залучать експерта «Реанімаційного пакету реформ» з податкових питань, віце-президента Українського союзу промисловців, підприємця Юлію Дроговоз.
  • Де у Львові впорядкують внутрішні дворики. Фото Де у Львові впорядкують внутрішні дворики. Фото У Львівській міській раді визначили переможців конкурсу на впорядкування внутрішніх двориків «Наш дворик – це ми». Для участі в конкурсі мешканці мали можливість подати заявки з мотиваційними листами в управління охорони історичного середовища з 2 грудня 2014 року до 16 січня 2015-го.
  • Львів Львів'ян закликають долучатись до відновлення бомбосховища у центрі У суботу, 21 лютого, активісти й волонтери впорядковуватимуть бомбосховище на вулиці Братів Рогатинців. Львів’ян закликають долучатися.
  • На перше кіно з зони АТО збирають кошти. Як долучитися На перше кіно з зони АТО збирають кошти. Як долучитися На платформі «Велика ідея» розпочали збір коштів на монтаж українського фільму про війну, знятого в зоні АТО. Зйомки фільму «Міна» вже проведені. На сьогодні фільм знаходиться на стадії «post-production» (монтаж, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій). Саме на це збирають кошти творці фільму.
  • Львівську школу обігріває сонячна енергія. Яка економія? Львівську школу обігріває сонячна енергія. Яка економія? Львівська школа-садочок «Арніка» використовує сонячну енергію для підігріву води у басейні та харчоблоці із березня 2010 року. Тоді на встановлення обладнання для використання енергії сонця місто витратило 721 тисячу гривень.
  • Львів’янам покажуть стародруки, яким понад 300 років Львів’янам покажуть стародруки, яким понад 300 років 24 лютого в Галереї УКУ відбудеться відкриття виставки стародруків і гравюр від художниці Альбіни Ялози.
  • Небанальна розмова про мораль і війну. Наживо на Tvoemisto.tv Небанальна розмова про мораль і війну. Наживо на Tvoemisto.tv Вже за 20 хвилин у Audi Центрі, що на вулиці Липинського, 54 Д, розпочнеться розмова із ректором УКУ та учасниками гурту «Піккардійська терція» на тему «Мораль та мистецтво під час війни». Онлайн-трансляцію бізнес-сніданку можна переглянути на Tvoemisto.tv.
  • У Львові відбудеться конференція для медіа спеціалістів. Як долучитись У Львові відбудеться конференція для медіа спеціалістів. Як долучитись Ювілейна конференція Lviv Social Media Camp 2015, присвячена Social Media Marketing, відбудеться у Львові 28 лютого. На зустрічі розглядатимуть особливості просування товарів та послуг через соціальні мережі, нових медіа, стартапів та розробки facebook-додатків. В програмі конференції – виступи спеціалістів, воркшопи, презентації інновацій та відеомости зі світовими експертами.
  • Львівські студенти закликають вшанувати Героїв разом Львівські студенти закликають вшанувати Героїв разом Сьогодні, 19 лютого, студенти й викладачі Франкового університету пройдуться «тихою ходою» і вшанують молитвою Героїв Небесної сотні та жертв АТО.
  • Музейна статистика Львова: плюси та мінуси Музейна статистика Львова: плюси та мінуси У період із вересня по листопад 2014 року силами волонтерів було здійснено оцінювання сервісу у 30 музеях Львова за методом «таємного клієнта».
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!