Новини
Сторінка:616263646566676869
  • Щонеділі у парках Львова безкоштовно вчитимуть танцювати Щонеділі у парках Львова безкоштовно вчитимуть танцювати Впродовж літа щонеділі в парках міста львів’ян будуть безкоштовно вчити танцювати. Для цього одна з танцювальних студій міста створила мотиваційну групу під назвою «вихідні на користь».
  • Львів’янок запрошують на дрес-кросинг – оновити гардероб Львів’янок запрошують на дрес-кросинг – оновити гардероб У неділю, 29 червня, львів’янки зможуть обмінятися своїм одягом під час акції з дрес-кросингу. Як зазначають організатори, якщо пощастить, виміняти сукню можна буде і на дизайнерську річ – до дрес-кросингу долучилась львівська дизайнерка Руша Полякова.
  • Львівське видавництво подарує донеччанам українські е-книги
Львівське видавництво подарує донеччанам українські е-книги Львівське видавництво "Урбіно" розпочало акцію "Урбіно" з Донбасом" для того, аби популяризувати українську книгу на Сході України та підтримати мешканців Донеччини та Луганщини у цей непростий час.
  • Чи зацвітуть райські яблуні на площі Митній? Чи зацвітуть райські яблуні на площі Митній? У львів’ян площа Митна асоціюється з ресторанами, які там розташовані, початком вулиці Личаківської та фонтаном. Площа має багато вільного простору, а основна її цінність – великий потік людей. Однак погане мощення площі, шум громадського транспорту, відсутність лавок і незліченна кількість голубів роблять це місце не зовсім комфортним і приємним.
  • На стіні одного з двориків Львова з На стіні одного з двориків Львова з'явились кошенята та пташки У Львові на вулиці Наливайка мешканці незвично декорували стіну внутрішнього дворику свого будинку. Тепер там з'явились кошенята, пташки та яскраві предмети гардеробу.
  • На День Конституції львів На День Конституції львів'яни проведуть патріотичний флеш-моб 28 червня у Львові на пл. Ринок відбудеться патріотичний флеш-моб до Дня Конституції України «Україна єдина в часі війни».
  • Що дасть платне паркування Львову та водіям? Що дасть платне паркування Львову та водіям? Безкоштовне паркування часто є проблемою не лише для пішоходів, але й для самих водіїв, іноді створюючи незручності для проїзду. Водночас платити за паркомісце готові далеко не всі. Що дасть місту Львову запровадження платного паркування, і яка корить з цього водіям, яким відтак доведеться платити гроші за наразі безкоштовну «послугу» – дізнавалось tvoemisto.tv.
  • На виставці ретро-карів у Львові збиратимуть гроші для військових
На виставці ретро-карів у Львові збиратимуть гроші для військових В межах фестивалю Leopolis Grand Prix у Львові збиратимуть кошти для українських військових. В суботу, 28 червня, на площі Ринок впродовж дня буде виставлена експозиція ретро-автомобілів, а біля них стоятимуть скриньки, куди всі охочі зможуть вкинути гроші.
  • На стіні багатоповерхівки у Львові малюють портрет Шевченка На стіні багатоповерхівки у Львові малюють портрет Шевченка У Львові, на вулиці Миколайчука, на стіні одного з будинків двоє молодих львів’ян, художник та альпініст, малюють хрестиком портрет Тараса Шевченка.
  • Вулицю Городоцьку у Львові озеленять японськими вишнями Вулицю Городоцьку у Львові озеленять японськими вишнями Для озеленення вулиці Городоцької зарезервували 11 японських вишень сорту Prunus Kanzan. Ці деревця гарно квітнуть навесні, є морозостійкими і добре переносить міські умови. Їх висадять на роздільній смузі – від церкви Анни до вул. Данилишина, де раніше планувалось посадити кулясті клени.
  • Велосипедисти масово проїдуть Львовом в знак протесту проти засилля авто Велосипедисти масово проїдуть Львовом в знак протесту проти засилля авто 27 червня – в останню п'ятницю місяця відбудеться традиційний у світі велозаїзд Critical Mass Lviv (Критична маса). О 19:00 роверисти зберуться на площі перед пам'ятником Івану Франку, аби проїхатись вулицями міста. В такий спосіб вони виступають за рівноправність на дорозі, за права велосипедистів, за чисте і зелене місто.
  • З З'явилася соцмережа, яка допомагає шукати людей за інтересами В Україні з’явилася соціальну мережу корисних контактів Cardsaround, яка допоможе інтернет-користувачам шукати партнерів по бізнесу і фахівців у певній галузі.
  • Як облаштувати внутрішнє подвір Як облаштувати внутрішнє подвір'я у Львові. Інфографіка 21 червня в межах міської ініціативи «Урбан кафе» львів'янам розповіли про приклади оновлення внутрішніх подвір’їв силами мешканців та успішне відновлення спільного простору.
  • Microsoft допоможе Львову створити «Електронне місто» Microsoft допоможе Львову створити «Електронне місто» Львів визначив сферу ІТ як один із пріоритетних напрямків розвитку міста, а компанія Майкрософт має великий досвід впровадження проектів з покращення ІТ-інфраструктури міст. Відтак, Львівська міська рада та компанія Майкрософт підписали Меморандум про взаєморозуміння для закріплення свого партнерства у сфері розвитку «електронного міста».
  • Як львів’яни можуть використовувати сонячні батареї в побуті
Як львів’яни можуть використовувати сонячні батареї в побуті Сонячні батареї дають змогу забезпечувати оселю круглий рік гарячою водою – до 85% від потреби. А разом з тим – і економити кошти на гарячому водопостачанні.
  • Сьогодні  у Львові розпочинається  Тиждень сталої енергетики. Програма Сьогодні у Львові розпочинається Тиждень сталої енергетики. Програма Європейський тиждень сталої енергетики цьогоріч пройде у Львові, і розпочинається він сьогодні, 23 червня. Впродовж 23 - 27 червня у різних куточках міста відбуватимуться заходи, присвяченні енергозбереженню та інноваціям у сфері використання енергії.
  • На розумний годинник LaMetric, розроблений у Львові, вже зібрали кошти На розумний годинник LaMetric, розроблений у Львові, вже зібрали кошти На випуск першого українського розумного годинника LaMetric за кілька днів зібрали необхідну суму за допомогою всесвітньої спільнокошт-кампанії Kickstarter. На 20 червня при потребі у 69 тис. доларів уже зібрали майже 80 тис. доларів.
  • Львів’ян вчитимуть міксувати електронну музику
Львів’ян вчитимуть міксувати електронну музику 22 червня, у неділю, в межах Майстерні міста пройде захід «Музичне обличчя Львова». Тут слухатимуть звуки міста та пісні про Львів, а всі охочі зможуть навчитися міксувати електронну музику та написати свою композицію про рідне місто.
  • Львів Львів'ян просять приносити в архів свідчення про Євромайдан Щоб зберегти пам’ять про Героїв Євромайдану, учасників, очевидців та свідків подій Євромайдану, а також родичів Героїв Небесної сотні просять приносити свідчення, спогади, документи та світлини з цього періоду в Державний архів у Львівській області. Зібрані факти увійдуть у фонд «Євромайдан. Революція Гідності».
  • У мікрорайонах Львова крутитимуть педалі й дивитимуться кіно У мікрорайонах Львова крутитимуть педалі й дивитимуться кіно У межах Тижня сталої енергетики у Львові відбуватиметься показ фільмів КіноРовер . Цього року він пройде не лише в центрі, а й на околицях – у найбільших мікрорайонах міста – Рясне-2, Сихів та Левандівка.
  • У Львові відновили балкони будинку, якому понад 100 років У Львові відновили балкони будинку, якому понад 100 років У Львові на вул. Богомольця, 10 відреставрували 2 балкони. Роботи пройшли за підтримки Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ.
  • У Львові на вул. Лепкого встановили 21 стовпець, 3 вже збили У Львові на вул. Лепкого встановили 21 стовпець, 3 вже збили У Львові обмежили заїзд на вул. Лепкого. У понеділок, 16 червня, на узбіччі тротуарів вулиці встановили 21 металевий стовпець. А вже сьогодні вночі, 18 червня, три стовпці збили автомобілями. Їх відновлять найближчим часом.
  • У Львові євреї руйнуватимуть стереотипи і збиратимуть кошти на фронт У Львові євреї руйнуватимуть стереотипи і збиратимуть кошти на фронт З 1 по 13 липня у Львові вшосте відбудеться міжнародний фестиваль клезмерської музики «LvivKlezFest». Проведення фестивалю цьогоріч, зазначають організатори, є вкрай важливим, адже ми програємо інформаційну війну путінській пропаганді, тож слід розвінчувати міф про "бандерівський Львів".
  • На розумний годинник львівських ІТшників збирають кошти у всьому світі На розумний годинник львівських ІТшників збирають кошти у всьому світі Стартувала всесвітня кампанія Kickstarter для збору коштів на випуск першого українського розумного годинника LaMetric, розробленого у Львові. Збір ресурсів проходитиме у форматі спільнокошту (певну суму від охочих зробити пожертту треба зібрати у визначений термін).
  • На Ратуші встановили панораму з описами пам На Ратуші встановили панораму з описами пам'яток Львова Сьогодні у Львові на вежі Ратуші, що на площі Ринок, 1, відкрили панораму міста. Окрім фото з видом на Львів тут можна також ознайомитись з інформацією про визначні пам’ятки міста, розташовані навколо вежі.
  • Ініціативних мешканців навчатимуть, як створити ОСББ у Львові 
Ініціативних мешканців навчатимуть, як створити ОСББ у Львові 19 червня у Львівській міські раді в приміщення ресурсного центру для розвитку ОСББ буде проведено навчання для ініціативних груп із створення ОСББ та керівників-початківців.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як модернізувати свій будинок У рамках «Майстерні міста» 21 червня відбудеться «Ярмарок ініціативних власників». На Ярмарку можна буде дізнатися про те, як можна модернізувати та реставрувати свої будинки і прибудинкові територій, про можливості фінансової допомоги, кредитування ремонтів і термомодернізації багатоповерхових будинків.
  • У центрах туристичної інформації у Львові з У центрах туристичної інформації у Львові з'явилися QR-коди Від п’ятниці, 13 червня, в центрах туристичної інформації з’явились таблички з QR-кодами, з допомогою яких відвідувачі можуть завантажувати необхідну туристичну інформацію про місто на свій смартфон.
  • Львів Львів'яни створили проект облаштування площі на Чорновола У соцмережах з'явилась візуалізації проекту облаштування громадського простору в районі проспекту Чорновола, вулиці Панча та вулиці Торф'яної авторства львівського архітектора Юрія Столярова у співпраці з В. Хижняком та С. Дворником.
  • В Музеї етнографії у Львові з В Музеї етнографії у Львові з'явився Wi-Fi Від сьогодні, 12 червня, в Музеї етнографії та художнього промислу, що на проспекті Свободи, 15, відвідувачі мають змогу користуватись Інтернетом з допомогою безкоштовного доступу до Wi-Fi. Він покриває конференц-зал та фойє, що на другому поверсі музею.
  • У Львові на площі Соборній встановили лавки з деревцями У Львові на площі Соборній встановили лавки з деревцями У Львові на площі Соборній встановили дві круглі лавки та висадили кулясті клени. Тепер на цих лавках зможуть відпочивати львівя'ни та гості міста.
  • Майстерня міста: 5 подій, які не можна пропустити Майстерня міста: 5 подій, які не можна пропустити Цього літа у Львові знову відбуватиметься «Майстерня міста» – унікальний проект, присвячений урбаністиці, розвитку та оновленню Львова. Серед десятків заходів, які проводитимуть у Львові з 6 червня на площі перед національним університетом ім. Івана Франка,Tvoemisto.tv обрало 5 найцікавіших подій, які ми пропонуємо відвідати.
  • У Львові відкриють 50 пунктів велопрокату У Львові відкриють 50 пунктів велопрокату У Львові розвиватимуть велосипедний громадський транспорт. Для цього в місті відкриють близько 50 пунктів велопрокату, де швидко та без зайвих формальностей можна буде орендувати велосипед не просто для розваг, але й щоб використовувати його як міський транспорт.
  • У Львові для незрячих діток адаптували 12 мультиків У Львові для незрячих діток адаптували 12 мультиків У грудні минулого року Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» розпочав роботу над створенням 24 мультиплікаційних фільмів з тифлокоментарем (аудіодискрипцією) для незрячих малюків.
  • Львів Львів'яни створили онлайн-проект про успішних українців Троє людей, які живуть та працюють у Львові: Тарас Прокопишин, Інна Березніцька та Володимир Бєглов створили позитивний та оригінальний проект, який підірвав соцмережі. Він присвячений успішним, творчим людям, які надихають інших – The Ukrainians.
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!