Новини
  • За 3 дні фестивалю у Львові з’їли 5 тонн сиру і випили 9 тис. літрів вина
За 3 дні фестивалю у Львові з’їли 5 тонн сиру і випили 9 тис. літрів вина На вихідних, 24-26 жовтня, на площі перед львівським Палацом мистецтв мешканці та гості міста відзначали Свято сиру і вина. Протягом трьох днів львів’яни та гості міста придбали та скуштували понад 5 тонн сиру та понад 9 тис. літрів вина. Найбільш популярним на святі був гарячий глінтвейн із спеціями та козиний сир.
  • 7 порад від сомельє, як обирати і з чим пити вино
7 порад від сомельє, як обирати і з чим пити вино Свято вина та сиру у Львові завершилось, аромат глінтвейну та смаколиків, що панував у місті, залишиться у минулих вихідних. Але все ж частинку святкування можна прихопити з собою. Наприклад, взявши на озброєння поради експертів щодо того, як правильно обирати і зберігати вино, та з чим краще пити той чи інший його сорт.
  • Чемпіонат Європи з хортингу пройде у Львові
Чемпіонат Європи з хортингу пройде у Львові У неділю, 26 жовтня, у Львові відбудеться перший відкритий чемпіонат Європи з хортингу серед кадетів і кадеток, юніорів і юніорок, чоловіків і жінок у розділах «двобій», «форма» та «показовий виступ».
  • Топ-5 напоїв, які допоможуть зігрітися в холодну погоду Топ-5 напоїв, які допоможуть зігрітися в холодну погоду У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний алкогольний коктейль.
  • Львів Львів'яни та їх собаки: собако-кіт Медісон, злодійка Джесі та розумний Пушик Осінні парки Львова тішать не тільки людей, а й чотирилапих. Листя, калюжі, безліч весільних пар та фотографів – рай для псів, які люблять увагу.
  • Топ-3 події Свята сиру і вина у Львові
Топ-3 події Свята сиру і вина у Львові Сьогодні, 24 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) стартує смачний фестиваль V Свято Сиру і Вина. Традиційно захід розпочнеться із відкриття Великої давильні винограду, де близько тонни винограду чавитимуть ногами. Загалом, у програмі свята багато цікавого.
  • Кіпіані у Львові розкаже, як використовувати соцмережі з користю Кіпіані у Львові розкаже, як використовувати соцмережі з користю Історик, журналіст, популярний блогер Вахтанг Кіпіані в межах проекту Роби_вибори у Львові поговорить з молоддю на тему «Роль соціальних медіа на виборах».
  • На Хеловін Львовом кататимуться велосипедисти в костюмах На Хеловін Львовом кататимуться велосипедисти в костюмах Сезон традиційних нічних катань по Львову цьогоріч завершить 31 жовтня на Хеловін.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Сьогодні зранку, 23 жовтня 2014 року, на вул. Городоцькій на силовій підстанції виникла пожежа. Через це знеструмлена територія трампарку на вул. Городоцькій, припинено електропостачання мережі ЛКП «Львівелектротранс» в районі вул. Городоцької, площі Привокзальної, вул. Чернівецької.
  • Топ-5 рецептів глінтвейну
Топ-5 рецептів глінтвейну Погода погіршується і все актуальнішим стає смачний, запашний і зігріваючий глінтвейн. Для приготування цього напою найкраще обирати сухе столове вино. Глінтвейн може не тільки зігріти та підняти настрій, але й врятувати від застуди.
  • Чемпіонат з плавання серед юніорів цьогоріч проведуть у Львові Чемпіонат з плавання серед юніорів цьогоріч проведуть у Львові Після того, як анексували Крим, весь календар змагань з плавання довелося переписувати, і як виявилося, в Україні не так багато басейнів, які можуть провести всеукраїнські змагання. Тож Чемпіонат України з плавання серед юніорів цьогоріч пройде в аквапарку «Пляж».
  • Для чого львів’янам Медіатека
Для чого львів’янам Медіатека Сучасні комп'ютери та інтернет, CD та DVD-носії, електронні книги, настільні ігри і навіть кінозал – усім цим можна користуватись безкоштовно. Треба лише прийти в оновлену центральну бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки у Львові. Tvoеmisto.tv відвідало нову львівську Медіатеку і дізналось, як вона працює та чим може бути корисна і цікава для львів’ян.
  • На Святі сиру і вина у Львові покажуть меблі з сіна та палетів. Програма На Святі сиру і вина у Львові покажуть меблі з сіна та палетів. Програма Вже цих вихідних, 24-26 жовтня, на площі перед Львівським палацом мистецтв зустрінуться гурмани з усієї України на V Святі Сиру і Вина. Протягом трьох днів пройде ярмарок сирів та вин, різноманітні кулінарні майстер-класи, працюватиме арт-майстерня. Свято Сиру і Вина гарантує задоволення для всіх та з нагоди ювілею дарує усім повнолітнім гостям келих вина.
  • Львів’ян запрошують на автопробіг – допомогти дітям
Львів’ян запрошують на автопробіг – допомогти дітям В суботу, 25 жовтня, Товариство допомоги «Свербивус» запрошує відсвяткувати всеукраїнський День автомобіліста благодійним автопробігом. Усі зібрані кошти підуть на допомогу дітям з дитячого будинку «Добре Серце», що в селі Новий Милятин Буського району на Львівщині.
  • Львів’яни та їх транспорт: «кишенькова ракета», або авто створене для спорту Львів’яни та їх транспорт: «кишенькова ракета», або авто створене для спорту Tvoemisto.tv продовжує свій спецпроект, присвячений львів’янам і їх транспорту. Ми знову розповідатимемо вам про незвичний та цікавий транспорт, який можна побачити на вулицях Львова, та про його власників. Наш новий герой поєднує дві абсолютно різні речі – бальні танці та автоспорт. І хоча автоперегони називає своїм хобі, кожних вихідних бере участь у змаганнях і займає призові місця. І все завдяки автомобілю своєї мрію, який не збирається продавати ні за які гроші – Honda CRX.
  • Шендерович у Львові розкаже про Росію від Леніна до Путіна Шендерович у Львові розкаже про Росію від Леніна до Путіна До Львова 9 листопада, у неділю, приїде відомий російський журналіст, драматург та письменник, громадський активіст та опозиціонер Віктор Шендерович.
  • Львів’ян закликають розповісти, чому вони підуть голосувати Львів’ян закликають розповісти, чому вони підуть голосувати Ініціатива «Роби вибори» започаткувала в Facebook акцію «Ходити на вибори — круто!», якою закликає українців розповісти, чому вони підуть голосувати.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Гарбузове лате та лабіринти з сіна: львів’ян запрошують на осінній пікнік Гарбузове лате та лабіринти з сіна: львів’ян запрошують на осінній пікнік У львівському Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького проводжатимуть теплі осінні дні незвичним пікніком – з гарбузами, лабіринтами з сіна, червоним листям та іншими дарунками осені, інформують організатори.
  • Львів’ян сьогодні навчатимуть готувати морозиво Львів’ян сьогодні навчатимуть готувати морозиво 21 жовтня, у вівторок, на факультеті харчових технологій та екології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбудуться смачні майстер-класи.
  • Як дістатися зі Львова до Праги за 15 євро. Маршрут Як дістатися зі Львова до Праги за 15 євро. Маршрут Ще минулого року чеськими авіалініями з Києва до Праги і назад можна було злітати за 2000 грн. І хоча ці авіалінії одні з найкомфортніших як за ціною, так і за рівнем обслуговування, зекономити на поїздці пару сотень не буде зайвим.
  • Львів. Погляд з дахів Львів. Погляд з дахів У країнах є міста. У містах є вулиці. У вулиць є будинки. А на будинках є дахи. Знайомство з особливим львівським характером можна почати прямо з них.
  • У Львові відкривають перший ресторан свіжих морепродуктів У Львові відкривають перший ресторан свіжих морепродуктів У Львові 23 жовтня на площі Ринок, 35 відкриють перший ресторан свіжих морепродуктів «Bar Mushlya».
  • Українці запустили сайт, де можна обмінювати і продавати прочитані книги
Українці запустили сайт, де можна обмінювати і продавати прочитані книги Тепер українці можуть продавати прочитані книги на спеціальному сайті «Сам продав». Також тут можна обмінюватися книжками з приватних бібліотек.
  • Як виглядатимуть оновлені подвір’я на Підзамчі. Фото
Як виглядатимуть оновлені подвір’я на Підзамчі. Фото На Підзамчі у Львові розпочали відновлювати внутрішні двори в межах проекту «Ревіталізація Підзамча», який проводить Інститут міста разом з Інститутом розвитку міст (Краків). Оновлять двори за адресами вул. Остряниці, 12/14 – Скидана, 4 та Богдана Хмельницького, 105. Архітектори, які готували ці проекти, розкрили своє бачення цих просторів.
  • Змагання з мотокросу у Львові пройдуть на історичній трасі Змагання з мотокросу у Львові пройдуть на історичній трасі У неділю, 19 жовтня, о 12:00 на мототрасі «Майоріка» у Львові відбудуться тренувальні змагання з мотокросу «Galicia Motocross Fest».
  • 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до умов прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів на 2015 рік. Новації стосуються як ЗНО, так і державного замовлення. Tvoemisto.tv пропонує вам 4 основні зміни, введені міністерством.
  • Дітей запрошують на осінній сплав по Дністру. Як записатись?
Дітей запрошують на осінній сплав по Дністру. Як записатись? 18-19 жовтня на Львівщині відбудеться фінал аква-квесту для школярів «Через скелі до води». Записатись на сплав по Дністру можна, є ще 15 місць. Водний етап відбудеться 18-19 жовтня 2014 року в с. Розвадів Миколаївського району на ріці Дністер.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • ХІ «Ралі Галіція» на Львівщині: 200 кілометрів драйву ХІ «Ралі Галіція» на Львівщині: 200 кілометрів драйву На четвертому етапі Чемпіонату України ХІ «Ралі Галіція» 2014 Львів представляв екіпаж майстра спорту та гонщика з 13-річним досвідом Михайла Серветника та штурмана Тетяни Слезінської, яка змагається з 2012 року. Маршрут пролягав полями, лісами і селами Миколаївського району Львівщини – 200 кілометрів траси, 9 спецділянок. Загалом, у четвертому етапі Чемпіонату України з ралі участь взяли 23 екіпажі з різних міст України. Далеко не всі вони зуміли фінішувати, проте гонщики не втрачають оптимізму і уже готуються до нових змагань.
  • Як дістатися зі Львова до Берліна за 14 євро? 2 маршрути Як дістатися зі Львова до Берліна за 14 євро? 2 маршрути Лоу-кости зі Львова літають далеко не до всіх міст Європи, які хотілося б відвідати. Як дешево та зручно дістатися до Берліна? А як це зробити за 14 євро?
  • Для українців запустили безкоштовні масові онлайн-курси
Для українців запустили безкоштовні масові онлайн-курси 15 жовтня в Україні стартував громадський проект масових онлайн-курсів (MOOC). На сьогодні проект «Prometheus» пропонує декілька курсів від викладачів Київського національного університету Шевченка, Київського політехнічного інституту та Києво-Могилянської академії. Ресурс надає вільний і безкоштовний доступ до навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку тощо.
  • Львів’янам розкажуть про єврейські шлюбні контракти
Львів’янам розкажуть про єврейські шлюбні контракти У четвер, 16 жовтня, у Львові професор Шалом Цабар прочитає лекція на тему «Ілюстрований єврейський шлюбний контракт – Дзеркало єврейського мистецтва та життя впродовж сторіч». Всі охочі зможуть дізнатися про традицію укладання шлюбних контрактів.
  • 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі і вміння слухати 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі і вміння слухати Чи «збожеволів світ»? Чому роль України для Заходу є визначальною? Про користь і небезпеку соціальних мереж, а також про те, як необхідно відпочивати розповів в інтерв'ю єпископ Української Греко-Католицької Церкви, громадський діяч, провідний науковець у галузі церковної історії, президент УКУ владика Борис Ґудзяк.
  • Топ-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів Топ-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів В самому серці залюдненого міста лунають звуки скрипки та гітари. Люди дозволяють собі жити в одному ритмі з музикою недільної площі. Щовихідних ви чуєте, як місто змінює свою тональність. Інколи воно акустично-романтичне, іноді – роково-джазове. Tvoemisto.tv вирішило дізнатись, хто саме створює музику вулиць. І як для них звучить Львів...
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’яни та їхні собаки: пес-бандерівець, тихенька Бетті та лагідний Тіціан Львів’яни та їхні собаки: пес-бандерівець, тихенька Бетті та лагідний Тіціан Пси різних порід, розмірів, кольорів – на перший погляд вони відрізняються виключно за візуальними ознаками. Але, насправді, кожний собака – це особистість. Як і їхні господарі, вони мають власний характер, кумедні забобони, звички, вподобання. За вірність, справжню дружбу та теплоту, яку нам безкоштовно віддають собаки щодня, ми можемо віддячити турботою та уважністю до їх внутрішнього світу.
  • 5 простих рецептів корисних сніданків 5 простих рецептів корисних сніданків Не даремно кажуть, що ранок задає тон на увесь день. Як корисно і ситно почати день та зарядитися енергією? Tvoemisto.tv пропонує вам 5 швидких та корисних рецептів сніданків.
  • Львів’яни і їх транспорт: трайк Bombardier – три колеса за ціною Lexus
Львів’яни і їх транспорт: трайк Bombardier – три колеса за ціною Lexus Tvoemisto.tv продовжує свій спецпроект, присвячений львів’янам і їх транспорту. Ми знову розповідатимемо вам про незвичний та цікавий транспорт, який можна побачити на вулицях Львова, та про його власників. Наш новий герой – юрист-фінансист, що працює в ІТ-сфері, та його незвичний помаранчевий трайк Bombardier.
  • 6 порад, як підвищити свою працездатність і продуктивність 6 порад, як підвищити свою працездатність і продуктивність Ви ніколи не відчували, що просто не встигаєте з вашою роботою? Знаєте, скільки днів на тиждень ви продуктивні по-справжньому? Десь близько трьох: звичайна людина працює в середньому по 45 годин на тиждень – і близько 17 з них найчастіше абсолютно непродуктивні. Але всі ми можемо досягти значно більшого – при цьому не стаючи трудоголіками. Як це зробити радить Тім Ферріс – автор міжнародного бестселлера «Як працювати по 4 години на тиждень?».
  • У Львові створять шоколадний потяг У Львові створять шоколадний потяг На три дні Львів знову перетвориться у шоколадну столицю України. З 17 до 19 жовтня тут відзначатимуть VII Свято шоколаду. Шоколад тут буде повсюди: в плитках, фонтанах, горнятках і навіть поруч – у формі різноманітних фігур.
  • 12 порад, як швидко вивчити англійську і як це зробити онлайн 12 порад, як швидко вивчити англійську і як це зробити онлайн Україна потрапила до переліку країн з середнім рівнем володіння англійською мовою, випередивши сусідню Росію, яку віднесли до країн з низьким рівнем знання цієї мови. Про це свідчить рейтинг English Proficiency Index. Проте, вивчення англійської – на сьогодні актуальне для багатьох українців питання. Tvoemisto.tv зібрало корисні поради, як спростити і пришвидшити вивчення іноземної мови, та перелік сайтів, на яких зручно вивчати англійську.
  • Daylook у Львові Daylook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • У Львові позмагаються найкращі тату-майстри
У Львові позмагаються найкращі тату-майстри 10-12 жовтня у Львові відбудеться «Lviv Tattoo Fest 2014». Три дні тут можна буде робити татуювання, пірсинг, взяти участь в конкурсах і поборотися за головний приз «Golden Lion».
  • До львівських чиновників тепер можна звертатися через мобільний додаток
До львівських чиновників тепер можна звертатися через мобільний додаток Від сьогодні львів’яни можуть звернутись до міської ради із проблемами чи ініціативами, лише скориставшись мобільним додатком для смартфонів на базі Android, під назвою «Звернення у ЛМР».
  • Топ-10 знакових книг усіх часів. Рейтинг від 125 письменників Топ-10 знакових книг усіх часів. Рейтинг від 125 письменників Які книги письменники сучасності вважають знаковими? Що радять прочитати Стівен Кінг, Дуглас Коупленд, Том Вулф, Девід Фостер Уоллес, Норман Мейлер, Майкл Шейбон, Джонатан Франзен та інші?
  • На Urban Cafe розкажуть, які німецькі ідеї з облаштування міста можна використати у Львові
На Urban Cafe розкажуть, які німецькі ідеї з облаштування міста можна використати у Львові У вересні група львівських фахівців у сфері міського планування, архітектури та транспорту, серед яких були представники Інституту міста, співробітники міської ради, а також представники громадськості, відвідала два німецьких міста – Ляйпціг та Галле. Сьогодні вони розкажуть львів’янам, які ідеї з облаштування міста можна використати для Львова.
  • На «Арені Львів» збірна України з футболу зіграє з Македонією На «Арені Львів» збірна України з футболу зіграє з Македонією 12 жовтня о 19:00 на стадіоні «Арена Львів» національна збірна команда України з футболу проведе відбірковий матч до Чемпіонату Європи з футболу 2016.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Де у Львові дізнатися свою групу крові і стати донором?
Де у Львові дізнатися свою групу крові і стати донором? 12 жовтня у Львові відбудеться акція «Краплина життя – це я», під час якої фахівці визначатимуть групу крові та резус фактор усіх охочих. Також волонтери будуть реєструвати всіх охочих стати потенційним донором в інформаційну базу, яка буде використовуватися при потребах для онкохворих дітей та військових, постраждалих у зоні АТО.
  •  DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Топ-5 дерев’яних храмів Львівщини під гонтом Топ-5 дерев’яних храмів Львівщини під гонтом Дерев’яна церковна спадщина в Україні, за твердженням авторитетних дослідників, не має аналогів у світі. На відміну від дерев’яної архітектури Європи, в Україні церкви зводили в техніці зрубу, перекривали приміщення не плоскою стелею, а верхом і покривали гонтом – клинчастими дощечками фігурної форми. З кінця ХІХ ст, коли бляху почали виробляти фабричним способом, і вона подешевшала, з’явилося й бляшане покриття. Але якісний гонт може стояти і понад 100 років.
  • 5 тез Блаженнішого Любомира Гузара про мир
5 тез Блаженнішого Любомира Гузара про мир Про природу і значення поняття «мир», про війну, як поразку миру, про право боронитись і те, що слід робити, аби захистити мир написав у своєму блозі Архиєпископ-емерит, екс-глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар).
  • 5 порад від експерта: як правильно вирощувати кімнатні рослини 5 порад від експерта: як правильно вирощувати кімнатні рослини Більшість з нас вирощують вазони на підвіконні, однак не всі знають, як правильно поєднувати кімнатні рослини, які з них мають позитивну енергетику, які є безпечними для дітей або ж, навпаки, можуть викликати алергію.
  • У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча Інститут міста у Львові оголосив конкур на виконання мураля (графіті) у межах проекту «Ревіталізація Підзамче». До участі у конкурсі запрошуємо художників та мистецькі групи.
  • 5 спортивних подій на вихідні у Львові 5 спортивних подій на вихідні у Львові 4 та 5 жовтня у Львові традиційно будуть щедрими на спортивні події. Цими вихідними у Львові боксуватимуть, змагатимуться в автоспорті, підніматимуть гирі, веслуватимуть та змагатимуться в бодібілдингу.
  • Львів випереджає інші міста країни за створенням велоінфраструктури, – Шмід Львів випереджає інші міста країни за створенням велоінфраструктури, – Шмід Вже до кінця року у місті буде побудовано понад 40 км велосипедної мережі, але цього недостатньо для Львова. Адже зробити 260 км велодоріжок за один день неможливо. Крім того, для реалізації проекту такого потрібні 200 млн грн. Про це сказав радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.
  • Як маркетологи заманюють покупців. Чотири прийоми Як маркетологи заманюють покупців. Чотири прийоми Не секрет, що, аби свій продати товар, продавці та маркетологи вдаються до психологічних тонкощів. Поведінку споживача багато років досліджував маркетолог і психолог Нір Еяль. У книзі «Покупець на гачку» він розповідає про ефекти, якими успішно користуються продавці і на які попадаються покупці.
  • 7 найцікавіших подій Велофоруму у Львові
7 найцікавіших подій Велофоруму у Львові 10-12 жовтня у Львові пройде VI Міжнародна конференція «Велофорум-2014». У програмі – обговорення закордонного досвіду з поширення велоруху та перспектив розвитку велоінфраструктури у Львові та Україні. Tvoemistо.tv обрало найцікавіші дискусії цьогорічного «Велофоруму».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!