Новини
  • Центр Львова перекрито Центр Львова перекрито Сьогодні для руху транспорту у Львові повністю перекривають пр. Свободи, у зв'язку із проведенням монтажних робіт по облаштуванню фан-зони. Відтак, діятиме об'їзд по вул. Підвальній. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • В Україні подешевшає бензин В Україні подешевшає бензин Основні оператори ринку нафтопродуктів домовилися про зниження цін на бензини і дизельне паливо на 0,2 грн. за літр протягом найближчого тижня.
  • Львів Львів'яни можуть звернутися за безкоштовними телетюнерами до 1 липня Для отримання можливості на безкоштовне забезпечення телетюнерами львів’янам, які мають на це право, слід звернутись, до 1 липня, у «єдину приймальню» відділу соціального захисту свого району із заявою та підтверджуючим документом.
  • Середня зарплата у Львівській області - 2 500 грн Середня зарплата у Львівській області - 2 500 грн Середня зарплата у Львівській області станом на квітень становить 2476 грн., в той час як середня зарплата в Україні – 2942 грн., - повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.
  • У Львові твори мистецтва підуть з молотка У Львові твори мистецтва підуть з молотка У Львові 7 червня у дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться аукціон творів мистецтва.
  • До Топ-10 корисних продуктів м До Топ-10 корисних продуктів м'ясо не увійшло Проаналізувавши дані останніх досліджень провідних дієтологів світу і їх рекомендації у галузі здорового харчування, журнал "Кореспондент" склав десятку найбільш корисних продуктів.
  • Від сьогодні центр Львова - пішохідна зона Від сьогодні центр Львова - пішохідна зона Нагадаємо, що від сьогодні. 28 травня у центрі Львова діятиме пішохідна зона. У цій зоні забороняється рух автомобільного транспорту (крім спеціального та електротранспорту, акредитованих транспортних засобів), приміського, міжміського пасажирського транспорту на період роботи офіційної фан-зони приймаючого міста Львів.
  • Головна нагорода в Каннах дісталася австрійцю Міхаелю Ганеке за фільм "Кохання" Головна нагорода в Каннах дісталася австрійцю Міхаелю Ганеке за фільм "Кохання" Головний приз щорічного Каннського міжнародного кінофестивалю отримав вчора, 27 травня фільм австрійського режисера Міхаеля Ганеке «Кохання». Фільм, знятий французькою мовою, присвячений останнім дням старої подружньої пари. Це вже друга «Золота пальмова гілка» для Міхаеля Ганеке – в 2009 році на фестивалі в Каннах переміг його фільм «Біла стрічка».
  • Біля залізничного вокзалу у Львові заборонили паркуватись Біля залізничного вокзалу у Львові заборонили паркуватись Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, на пл.Двірцевій заборонено паркувати приватні авто. «Для цього залізниця облаштувала парковку з електронними зчитувачами», - зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР. Так, на пл.Двірцевій встановили та замінили близько 15 відповідних дорожніх знаків, інформує прес-служба Львівської міськради.
  • Потяг Hyundai їде до Львова 5 годин. ВІДЕО Потяг Hyundai їде до Львова 5 годин. ВІДЕО Сьогодні, 25 травня, близько 15:45 новий швидкісний потяг Hyundai Rotem вперше прибув до Львова з пасажирами. Потяг пробув у дорозі п’ять годин. Як запевняє віце-прем’єр України Борис Колесніков, який прибув потягом з Києва разом із журналістами до Львова, цей час згодом можна буде скоротити до чотирьох годин 20-45 хвилин.
  • Як підготуватись до різкої зміни погоди Як підготуватись до різкої зміни погоди Мінливість погоди скошує мало не щодругого українця. Та із недугою таки можна боротися. Різка зміна погоди, атмосферного тиску і вологості повітря б'є в основному по тих, кому за п'ятдесят.
  • Частина будинків у Львові буде без гарячої води Частина будинків у Львові буде без гарячої води З 28 тарвня по 1 червня в Личаківському районі Львова випробовуватимуть теплові мережі від двох котелень, відтак мешканці 29 будинків не матимуть гарячої води, - повідомили у прес-службі львівської міськради.
  • Дзвінки мобільним телефоном в Україні подорожчають  Дзвінки мобільним телефоном в Україні подорожчають Компанія "МТС-Україна" збирається підняти вартість дзвінків всередині мережі та абонентам інших операторів в популярних тарифах на 20-50%.
  • Центр Львова сьогодні частково перекриють Центр Львова сьогодні частково перекриють У п‘ятницю, 25 квітня, у зв‘язку з похороном українського мистецтвознавця, директора Львівської галереї мистецтв, академіка Української академії мистецтв, Героя України Бориса Возницького буде перекритий рух транспорту по вул. Коперніка (від вул. Словацького до центру).
  • Нічний потяг Київ-Львів курсуватиме з 27 травня Нічний потяг Київ-Львів курсуватиме з 27 травня Укрзалізниця запустить з 27 травня 2012 року потяг №191/192 «Київ-Львів», який курсуватиме із зупинкою на станції Шепетівка. Потяг відправлятиметься з Києва о 22:40 і прибувати до Львова о 6:32.
  • Дві нові вулиці з’явилися у Львові Дві нові вулиці з’явилися у Львові У Львові з’явилися дві нові вулиці. Відтепер безіменні Проектована 7 та Проектована 8, що ведуть до стадіону «Арена Львів», носитимуть імена Карло Мікльоша та Лева Броварського , – легендарних футболістів львівських «Карпат». За відповідне рішеннння проголосуали 65 депутатів Львівської міської ради.
  • В Україні реєструватимуть новонароджених та боржників В Україні реєструватимуть новонароджених та боржників В Україні нещодавно посилили контроль за громадянами. Аліментникам і боржникам банків доведеться реєструватися за місцем перебування, якщо вони раптом вирішать переїхати в інше місто. Реєструвати будуть і дітей - вже через 30 днів після народження. Про це пише "Газета киевская".
  • Борг за комуналку у Львові можна відпрацювати Борг за комуналку у Львові можна відпрацювати У Львові до боржників за комунальні послуги застосовують індивідуальний підхід: комусь допомагають оформити субсидії. А когось приймають на роботу в комунальне підприємство. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові дозволено купатись лише в двох озерах У Львові дозволено купатись лише в двох озерах У Львові лише два озера облаштовані, як місця масового відпочинку. Це Винниківське та Брюховицьке озеро. Відповідно, решта водойм не розглядаються, як місця масового відпочинку. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові запрацює «Русское радио» У Львові запрацює «Русское радио» Радіохолдинг ТАВР запускає у Львові свою радіостанцію «Русское радио» на частоті ТРК «МАН» 91,1 МГц, на якій до цього мовило радіо «Шарманка». Змін до ліцензії ТРК «МАН» 23 травня внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.
  • ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць Верховна Рада повністю заборонила куріння у громадських місцях. За проголосувало 368 депутатів.
  • Мешканців вул. Стрийської у Львові на час Євро-2012 змусять залишати авто вдома Мешканців вул. Стрийської у Львові на час Євро-2012 змусять залишати авто вдома У дні проведення у Львові матчів «Євро-2012» мешканцям вулиці Стрийської доведеться залишити вдома свої авто – їм не видаватимуть перепусток, які дозволили б людям потрапити на перекриту на цей час для в’їзду вулицю.
  • У Львові після ремонту відкрили дві вулиці У Львові після ремонту відкрили дві вулиці Сьогодні у Львові одразу дві вулиці відкрили для руху транспорту. Це вулиці Винниченка та Героїв УПА. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • На оновлених картах Яндекс з На оновлених картах Яндекс з'явились аеропорт і стадіон у Львові Сьогодні на http://maps.yandex.ua з’явилися карти Дрогобича, Калуша, Коломиї, Моршина, Мукачевого, Трускавця та ще близько 20 українських міст. Крім того, Яндекс оновив і вже наявні карти. Тепер на сервісі можна побачити докладні схеми 82 міст країни ― від Мукачевого до Шостки.
  • До кінця травня у Львові триває конкурс для інноваторів До кінця травня у Львові триває конкурс для інноваторів До 31 травня триває конкурс Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) «Випробування для інноваторів». Це конкурс для молодих та винахідливих студентів четвертого курсу і випускників, які повинні зняти відеоролик про інновації. Автори двох кращих відео отримають стипендію для навчання на магістерській програмі LvBS з інновацій та підприємництва - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові дощитиме до п У Львові дощитиме до п'ятниці 24 травня в Українi пориви вiтру та шквали 15-20 м/с, у бiльшостi областей, крiм пiвнiчних, грози - повідомили "Твоє місто" в Українському гідрометеоцентрі.
  • Як підготуватись до авіаперельоту та краще його перенести Як підготуватись до авіаперельоту та краще його перенести Незважаючи на зручність пересування по світу з допомогою авіації, цей вид транспорту є одним з найбільш стресових для організму. З цієї причини до авіаперельоту краще підготуватися заздалегідь. Варто запам‘ятати деякі правила і дотримуватися їх, щоб переліт пройшов без особливих проблем для вашого здоров’я і морального стану.
  • У Львові безпечні лише стаціонарні атракціони У Львові безпечні лише стаціонарні атракціони Львівська державна інспекція промислової безпеки та охорони праці у будівництві не знайшла суттєвих порушень на усіх шістнадцяти атракціонах у парку культури імені Богдана Хмельницького у Львові. Про це повідомив начальник Львівської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у будівництві Іван Мечержак.
  • У Львові закриють вулицю Винниченка У Львові закриють вулицю Винниченка 23 травня у Львові на вулиці Винниченка відремонтують каналізаційну мережу та дорожнє покриття. Про це поінформували в Галицькій районній адміністрації.
  • Частина Львова сьогодні без води Частина Львова сьогодні без води Сьогодні у Львові у Личаківському районі не буде води, через підключенняводогону на вул. Пасічній. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові відкриють ще один продовольчий інтернет-магазин У Львові відкриють ще один продовольчий інтернет-магазин У червні має розпочати роботу четвертий у Львові продовольчий інтернет-магазин – Хіт24.
  • Нове міське сміттєзвалище для Львова постане поблизу Нового Роздолу? Нове міське сміттєзвалище для Львова постане поблизу Нового Роздолу? У Львові знайшли ділянку для нового міського полігону твердих побутових відходів - поблизу Нового Роздолу. Про це повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль на виїзному засіданні міської ради, яке сьогодні, 22 травня, відбувається у Великих Грибовичах і присвяче Львівському сміттєзвалищу: селяни погрожують провести Євро-2012 на сміттєзвалищі.
  • Пільги на проїзд у потягах "Hyundai" збережуться  Пільги на проїзд у потягах "Hyundai" збережуться Пільги на проїзд, встановлені законодавством України, поширюватимуться і на проїзд у денних електропоїздах "Hyundai". Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.
  • Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину МОЗ збільшило закупівлю вакцин від кашлюку та кору. Централізована закупівля імунобіологічних препаратів, визначених Календарем профілактичних щеплень, як обов’язкові, здійснюється за кошти Державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.
  • Львів має авіасполучення лише з одним українським містом Львів має авіасполучення лише з одним українським містом Львів має авіасполучення тільки з одним українським містом – з Києвом. Про це зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Як отримати допомогу при народженні дитини. Перелік документів Як отримати допомогу при народженні дитини. Перелік документів Більше дітей — більше грошей. За цим принципом нараховується допомога при народженні дитини. Так, на першого малюка батьки отримають суму, кратну 30 розмірам прожиткового мінімуму, на другого — 60 розмірам прожиткового мінімуму, на третього і наступних дітей — 120 розмірам прожиткового мінімуму. За первістка з 1 квітня держава виплачує 27330 грн., з 1 липня — 27 510 грн., з 1 жовтня — 27900 грн., а з 1 грудня — 28 830 грн.
  • Вулицю Городоцьку знову перекриють Вулицю Городоцьку знову перекриють 24 травня на ремонт буде закрито частину вул. Городоцької на відрізку від вул. Чернівецької до вул. Кульпарківської з боку приміського вокзалу, повідомили у підрядній організації «Онур».
  • У червні на Львівщині працюватиме ще один пункт пропуску до Польщі У червні на Львівщині працюватиме ще один пункт пропуску до Польщі На час проведення фінальної частини «Євро 2012», орієнтовно з 5 червня до 4 липня 2012 року, буде тимчасово відкрито міжнародний автомобільний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув».
  • ТОП-продукти українців - картопля, буряк, алкоголь і хліб ТОП-продукти українців - картопля, буряк, алкоголь і хліб Картопля, буряк, хліб і алкоголь входять до четвірки найбільш популярних продуктів у раціоні громадян України. Про це повідомив на прес-конференції президент Асоціації дієтологів Україні Олег Швець.
  • У львів У львів'ян прогресує гіпертонія. Лікарі радять уникати сонця Якою є динаміка захворюваності на Львівщині, що треба їсти, аби не потрапити до групу ризику і як впливають на хворих-гіпертоніків магнітні бурі. Про все це повинен знати кожен. Серцево-судинні захворювання сьогодні є основними «вбивцями» українців. Щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб, а це – більше, аніж від раку, туберкульозу та СНІДу разом узятих. А починається усе із звичайного підвищення тиску.
  • Правила поведінки у фан-зоні Євро-2012 у Львові Правила поведінки у фан-зоні Євро-2012 у Львові Виконком Львівської міськради прийняв 18 травня рішення «Про проведення у м. Львові заходу «Офіційна фан-зона турніру УЄФА ЄВРО 2012», згідно з яким затверджено правила поведінки у фан-зоні.
  • В Україні мають подешевшати ліки В Україні мають подешевшати ліки Президент України Віктор Янукович доручив Раді національної безпеки і оборони України знизити ціни на лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
  • Стартує конференція TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток". ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ Стартує конференція TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток". ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ Спільнота TEDxKyiv та портал "Платформа" запрошують переглянути онлайн-трансляцію конференції TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток", що відбудеться 20 травня за участю освітян, бізнес-лідерів, науковців, митців, підприємців та дослідників.
  • На вихідні у Львові знову буде тепло На вихідні у Львові знову буде тепло Період похолодання завершується, і знову наступає теплий період. 19-20 травня у Львові та Львівській області синоптики прогнозують до +25...26°С.
  • Воду Личаківський район Львова отримає після 22 год. Воду Личаківський район Львова отримає після 22 год. Сьогодні, 18 травня, з 10:00 до 22:00 «Львівводоканал» припинить подачу води у Личаківський район. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Twitter стане україномовним? Twitter стане україномовним? Сервіс мікроблогів Twitter може отримати україномовний інтерфейс, повідомляється у блозі офіційного сайту ресурсу, присвяченому перекладам.
  • Укрзалізниця пропонує купувати квитки на поізд через Інтернет Укрзалізниця пропонує купувати квитки на поізд через Інтернет Від 17 травня пасажири, які користуються залізничним транспортом України, можуть купити квитки на поїзди через нову автоматизовану систему, яка працює в режимі online. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.
  • Полотна Моне, Ренуара, Дюфі експонуватимуть у Львові 3 місяці Полотна Моне, Ренуара, Дюфі експонуватимуть у Львові 3 місяці У Львові стартувала масштабна виставка колекції творів «Живопис у Нормандії». Тут присутні твори Моне, Будена, Жеріко, Курбе, Коро, Дюфі, Ренуара тощо. Французьких художників виставляють у Львові вперше з 30-х років ХХ століття, запевнив директор Національного музею у Львові Ігор Кожан.
  • Кава продовжує життя, - науковці Кава продовжує життя, - науковці Тривалість життя любителів кави справді може бути більшою, ніж у тих, хто не її п’є. Дослідження тривало 14 років. Науковці вирахували, що за цей час чоловіків, які пили не менше 6 чашок кави на день, пішло з життя, з різних причин, на 10% менше, ніж представників групи, що не вживала кави.
  • Українці їздитимуть в Туреччину без віз з 1 серпня
  • Мешканцям 57 будинків на Сихові обіцяють гарячу воду з дня на день  Мешканцям 57 будинків на Сихові обіцяють гарячу воду з дня на день ЛМКП «Львівтеплоенерго» відновило гаряче водопостачання усім мешканцям Шевченківського району (а це 250 будинків) із випередженням графіку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Сьогодні обіцяють відновити рух біля Привокзального ринку у Львові Сьогодні обіцяють відновити рух біля Привокзального ринку у Львові Сьогодні о 20.00 для двостороннього руху транспорту відкриють вулицю Городоцьку біля Привокзального ринку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на в.о. начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігоря Фалюту.
  • Потяг Львів-Сімферополь-Львів запізниться на 12 годин Потяг Львів-Сімферополь-Львів запізниться на 12 годин У зв’язку з аварією на перегоні Краснопартизанська – Урожайна (Придніпровська залізниця), де 16 травня стався схід 19 вагонів вантажного поїзда, очікується запізнення поїздів №86/85 сполученням Львів-Сімферополь-Львів (до 12 годин) та №88/87 сполученням Ковель-Сімферополь-Ковель (до 10 годин), повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».
  • Авіарейси "Львів-Краків" та "Львів-Вроцлав" коштуватимуть від 250 грн Авіарейси "Львів-Краків" та "Львів-Вроцлав" коштуватимуть від 250 грн 16 травня, в Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького офіційно відкрили нові авіарейси Львів–Краків та Львів–Вроцлав. На відкритті були присутні генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Роман Гонтарев, директор департаменту «ЄВРО-2012» ЛМР Олег Засадний, представник польських авіаліній Eurolot SA Матеуш Кокошінскі.
  • Які ліки варто взяти у відпустку Які ліки варто взяти у відпустку Починається сезон відпусток. І будь-яка розсудлива людина, збираючись не тільки на курорт, але навіть і на дачу, згадає про ліки. Що обов‘язково потрібно взяти з собою?
  • У Львові упродовж двох днів сильні дощі та грози У Львові упродовж двох днів сильні дощі та грози 17 травня у Львівській області місцями сильні дощі, грози, пориви північно-західного вітру, в окремих районах шквали 15 – 20 м/с, град.
  • Перепустки для в`їзду в центр Львова на Євро-2012 видаватимуть вже цього тижня Перепустки для в`їзду в центр Львова на Євро-2012 видаватимуть вже цього тижня Як поінформував заступник директора департаменту «ЄВРО-2012» ЛМР Олег Вілюра, перепустки для заїзду у центральну частину міста та територію, прилеглу до стадіону «Арена Львів», видаватимуть з кінця цього тижня.
  • Львівський онкоцентр та 35 житлових будинків не матимуть гарячої води 3 дні Львівський онкоцентр та 35 житлових будинків не матимуть гарячої води 3 дні На три дні ЛМКП «Львівтеплоенерго» припинило подачу гарячої води мешканцям 35 житлових будинків. Для проведення робіт з переврізки теплової мережі по вул. Стрийській, ЛМКП «Львівтеплоенерго» сьогодні, 16 травня з 13.00 припинило подачу гарячої води споживачам житлових будинків по вул. Стрийській, 47-107, Гашека, 20а, 22а, Скорини, 28-40. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Гайтана провела репетицію виступу на "Євробаченні" у Баку. ВІДЕО Гайтана провела репетицію виступу на "Євробаченні" у Баку. ВІДЕО У Баку, де цього року пройде пісенний конкурс "Євробачення", пройшли перші репетиції. Офіційний сайт конкурсу оприлюднив відеозаписи виступів учасників, зокрема і Гайтани.
  • Сьогодні у Львові - безкоштовні заняття у фітнес-клубах Сьогодні у Львові - безкоштовні заняття у фітнес-клубах У Львові в межах Тижня сім'ї сьогодні можна відвідати безкоштовні заняття у фітнес-клубах - повідомляє Zaxid.net
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!