Новини
Сторінка:161162163164165166167168169
  • Катання на ковзанах корисне для здоров Катання на ковзанах корисне для здоров'я Катання на ковзанах — це не тільки весела зимова забава, але і відмінний спосіб зміцнити здоров‘я.
  • Найбільший ріст захворюваності на ГРВІ очікують в лютому Найбільший ріст захворюваності на ГРВІ очікують в лютому Традиційно високий рівень захворюваності грип та ГРВІ припадає на кінець січня – лютий. Про це сьогодні, 22 січня, під час прес-конференції розповів заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олег Когут.
  • МОЗ нагадує львів МОЗ нагадує львів'янам про правила купання взимку Напередодні великого свята Водохреща медики вкотре наголошують: заради збереження власного здоров'я та гарного самопочуття слід ретельно дбати про дотримання правил безпечного пірнання у відкриті водойми в зимовий період, повідомляє прес-служба МОЗ.
  • У Львові завтра діятиме туристична баня У Львові завтра діятиме туристична баня У суботу, 19 січня, у Львові на Погулянці діятиме спеціальна туристична баня до свята Водохреща.
  • В Україні заборонили продаж Колдрексу зі смаком лимону В Україні заборонили продаж Колдрексу зі смаком лимону Державна служба лікарських засобів заборонила аптекам продавати популярний протизастудний Колдрекс у пакетиках зі смаком меду та лимону серії 1009.
  • Львів Львів'янам нагадують про профілактику ГРВІ Мерія міста закликає львів’ян виконувати профілактичні заходи, щоб в часі коливання температур не захворіти. Про це "Твоє місто" повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Cолярій може викликати рак Cолярій може викликати рак Засмага у солярії в 2 рази частіше викликає рак шкіри, ніж відпочинок на Середземному узбережжі, а його випромінювання вдвічі більш шкідливе, ніж вважалося до того.
  • Львів Львів'ян запрошують на Йорданську баню 19 січня на березі озера, що знаходиться за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина 29, парк "Погулянка", кінцева зупинка трамваю №7) буде встановлено туристичну баню. Це пічка, викладена з каміння, яка протягом дня напалюється дровами. Ввечері уже розігріта піч накривається спеціальним великим "наметом", який може вмістити до 20 учасників.
  • На Україну насувається грип. Як уникнути хвороби На Україну насувається грип. Як уникнути хвороби У кінці січня - на початку лютого медики прогнозують зростання в Україні захворюваності на грип. Наразі епідемії грипу у нашій країні немає. Щоб уникнути захворювання, Міністерство охорони здоров'я українцям радять дотримуватись таких правил:
  • Що не варто їсти на сніданок Що не варто їсти на сніданок Фахівці визначили список продуктів, які не варто вживати на голодний шлунок, щоб не нашкодити здоров‘ю.
  • Найкраще запивати їжу вином, - дієтологи Найкраще запивати їжу вином, - дієтологи Відомо, що медики не рекомендують запивати їжу. Але якщо ж ви все ж не можете втриматися, дієтологи рекомендують у такому випадку робити це правильно. Головне — обрати правильний напій.
  • Аромат малини допомагає скинути зайві кілограми Аромат малини допомагає скинути зайві кілограми Навіть науково обгрунтований факт того, що гладкі люди живуть довше худих, не може змусити жінок змиритися з парою-трійкою зайвих кілограмів. Останнє дослідження вчених дає жінкам ще одну можливість позбавитися від зайвої ваги і вона, на диво, дуже проста та приємна. Все, що потрібно робити — вдихати аромат малини.
  • Українські школярі знову проходитимуть обов Українські школярі знову проходитимуть обов'язковий медогляд Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Кабінет Міністрів схвалив 14 січня 2013 року, передає УНН.
  • Люди почуваються щасливішими завдяки фізичній активності Люди почуваються щасливішими завдяки фізичній активності Провівши численні експерименти, вчені дійшли висновку, що найбільш щасливими люди відчувають себе в дні, коли вони були найбільш активні.
  • Вчені виявили зв’язок між упевненістю в собі та терпимістю до фізичного болю Вчені виявили зв’язок між упевненістю в собі та терпимістю до фізичного болю Дослідники із Сполучених Штатів заявляють, що душевний і фізичний біль впливають один на одного і обробляються в одній ділянці головного мозку людини.
  • Картопля та болгарський перець вбережуть організм від переохолодження Картопля та болгарський перець вбережуть організм від переохолодження Коли за вікном тріскучі морози, зігріватися можна не тільки за допомогою одягу й обігрівача. Для того щоб в принципі менше мерзнути, варто їсти спеціальні продукти.
  • Низька зарплата спричиняє гіпертонію Низька зарплата спричиняє гіпертонію Як показало нове дослідження, найнижчий рівень зарплат у жінок пов‘язаний з підвищеним кров’яним тиском. В ході роботи, результати якої були опубліковані в журналі The European Journal of Public Health, вчені аналізували дані про 5000 сімей, звертаючи увагу на рівень доходу та здоров‘я.
  • Головний біль може викликати погане харчування Головний біль може викликати погане харчування Головному болю можна запобігти, головне — визначити його причини і трохи скорегувати свій спосіб життя.
  • Гречка очолила рейтинг корисності каш Гречка очолила рейтинг корисності каш Вживати будь-яку кашу дуже корисно, проте, кожна з каш володіє різними корисними властивостями. За найновішими дослідженнями, рейтинг корисності серед каш очолила гречана каша, вона вважається найвітамінніша.
  • Люди починають старіти в 39 років, - вчені Люди починають старіти в 39 років, - вчені Група американських учених дійшла висновку, що процес старіння в людському організмі починається у віці 39 років. Саме у цей період у мозку людини припиняється вироблення важливої речовини – мієліну.
  • В Україні примусово лікуватимуть хворих на заразні форми туберкульозу В Україні примусово лікуватимуть хворих на заразні форми туберкульозу Заради убезпечення здорових громадян та протидії поширенню туберкульозу хворих на заразні форми цієї недуги відтепер примусово госпіталізовуватимуть за рішенням суду.
  • Вживання солодких напоїв спричиняє депресію Вживання солодких напоїв спричиняє депресію Вчені з США встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, особливо дієтичних, може стати причиною депресії.
  • Мармелад очищує організм Мармелад очищує організм Дослідники зі Стокгольмського університету стверджують, що мармелад є прекрасним засобом позбавлення від шлаків.
  • Створено клітини, які вбивають рак Створено клітини, які вбивають рак Колектив японських учених створив довгоживучі клітини-вбивці, що спеціалізуються на ракових клітинах.
  • Вода у пляшках шкідливіша ніж з-під крану Вода у пляшках шкідливіша ніж з-під крану Дослідники із університету Глазго провели дослідження, аби порівняти воду, що продають у пляшках і дуже рекламують і звичайну воду з-під крану.
  • Мед захищає організм від онкологічних і серцевих захворювань Мед захищає організм від онкологічних і серцевих захворювань Мед давно вважається одним з найбільш корисних продуктів. Лікарі не даремно наполегливо рекомендують пацієнтам відмовитися від звичайного цукру на користь меду — унікального за кількістю корисних властивостей продукту.
  • Алергію спричиняє стрес Алергію спричиняє стрес У сучасному світі в розвинутих країнах наростає кількість людей, які страждають від алергічних захворювань. Статистика свідчить, що до таких належать близько чверті населення земної кулі
  • У січні прогнозують багато магнітних бурь У січні прогнозують багато магнітних бурь Синоптики обіцяють ще 6 магнітних бурь. Магнітні бурі прийдуть до нас 8, 13, 19, 23, 25 і 28 січня.
  • Алкоголь допомагає схуднути
Алкоголь допомагає схуднути Дослідники виявили, що вживання спиртного у невеликих дозах є корисним, на відміну від надмірного вживання алкоголю.
  • Кожна десята людина на Землі не вміє чистити зуби Кожна десята людина на Землі не вміє чистити зуби Каліфорнійські медики дійшли висновку, що майже 70% населення планети не знають, як правильно чистити зуби.
  • Емоційні люди живуть довше Емоційні люди живуть довше Співробітники університету Йени (Німеччина) стверджують, що запальні люди живуть довше, ніж беземоційні люди.
  • Від похмілля врятує спаржа Від похмілля врятує спаржа Перш ніж йти на велику новорічну гулянку, варто з`їсти кілька паростків спаржі. Так робити радять південнокорейські вчені, які дослідили вплив рослини на організм людини.
  • Смажене м Смажене м'ясо найкраще вживати з авокадо Дієтологи не рекомендують часто вживати смажене м'ясо, але якщо воно подається в поєднанні з авокадо, то шкоду від смаженого м’яса можна знизити в рази.
  • "Живі" ялинки можуть спричинити алергію "Живі" ялинки можуть спричинити алергію Фахівці із США переконані, що новорічна ялинка у будинку може провокувати алергічну реакцію.
  • Неправильна постава спричиняє проблеми зі здоров Неправильна постава спричиняє проблеми зі здоров'ям Більшість людей проводять близько 8 годин щоденно в положенні сидячи за робочим столом і ще стільки ж вдома, але вже лежачи. Найчастіше, хребет весь цей час знаходиться в неправильному положенні, що надалі призводить до різних захворювань.
  • Шоколад корисніше вживати чоловікам, а не жінкам. Шоколад корисніше вживати чоловікам, а не жінкам. Чорний шоколад, який знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, більше корисний чоловікам, а не жінкам.
  • У лікарнях Львівщини запрацювали відділення з бактерицидними випромінювачами У лікарнях Львівщини запрацювали відділення з бактерицидними випромінювачами На Львівщині в рамках профілактики грипу в поліклініках організовано роботу «грипозних відділень».
  • Мобільний та макіяж спричиняють вугрову висипку Мобільний та макіяж спричиняють вугрову висипку Як і для будь-якого захворювання, для появи вугрової висипки є свої причини. Експерти-дерматологи з США встановили, що часто такими причинами є мобільний телефон та макіяж.
  • Помаранчеві фрукти зміцнюють кістки Помаранчеві фрукти зміцнюють кістки Британські фахівці дійшли висновку, що овочі та фрукти жовтогарячого кольору здатні зміцнити кістки і, таким чином, значно знизити ризик переломів.
  • Для покращення імунітету взимку потрібно їсти зернові та рибу Для покращення імунітету взимку потрібно їсти зернові та рибу Щоб тримати свій імунітет в хорошому стані, потрібно їсти продукти, що приносять користь.
  • Курячий суп - чудовий протизастудний засіб Курячий суп - чудовий протизастудний засіб Один з народних засобів лікування застуди — курячий суп. Виявляється, він, дійсно, корисний через вміст карнозину.
  • Фікус очищує повітря в квартирі Фікус очищує повітря в квартирі Деякі кімнатні рослини виділяють кисень і допомагають очистити повітря від таких шкідливих хімічних речовин як формальдегід — потужного подразника верхніх дихальних шляхів, очей та шкіри. Ця речовина може стати причиною респіраторних і неврологічних захворювань і навіть раку легенів.
  • Щоб припинити мерзнути - потрібно добре їсти та утеплювати голову Щоб припинити мерзнути - потрібно добре їсти та утеплювати голову Особливо мерзнуть руки і ноги у тих, хто відчуває нестачу заліза. Його брак впливає на роботу щитовидної залози, яка регулює обігрівальну систему організму.
  • Лимонним маслом та горіховим шербетом можна вилікувати застуду Лимонним маслом та горіховим шербетом можна вилікувати застуду Вилікувати застуду можна дуже приємним і смачним способом. Існує кілька десертів, які можна приготувати в домашніх умовах, і якщо приймати дозовано, вони допоможуть побороти недугу.
  • Фрукти і овочі зменшують ризик серцевого нападу Фрукти і овочі зменшують ризик серцевого нападу Вчені з'ясували, що вживання великої кількості фруктів і овочів на 20-29% зменшує ризик серцевого нападу, повідомляє Telegraph.
  • Новорічні застілля  забирають у людини кілька «мікрожиттів» Новорічні застілля забирають у людини кілька «мікрожиттів» Рясне застілля, зловживання алкоголем, куріння і перегляд телевізора забирають у людини по кілька «мікрожиттів» на день.
  • М М'ятний чай покращує травлення Чай з м’ятою — кращий вибір для людини, що намагається встановити контроль за харчуванням. Його можна пити як гарячим, так і холодним.
  • Нездорові закуски спричиняють рак Нездорові закуски спричиняють рак Вживання нездорових закусок (снеків) може підвищувати ризик розвитку раку у людей з вродженою схильністю до нього, повідомляє журнал Cancer.
  • Зловживання аспірином може спричинити сліпоту Зловживання аспірином може спричинити сліпоту Регулярне споживання аспірину протягом тривалого періоду може призвести до зростання ризику вікової дегенерації сітківки.
  • Постійне перебування у тривозі за шкодою рівноцінне палінню Постійне перебування у тривозі за шкодою рівноцінне палінню Тривожні люди на 27% частіше стикаються з серцевим нападом, говорить звіт Медичного центру Університету Колумбії.
  • Щоб підготувати організм до Новорічних свят -  потрібно пити багато води Щоб підготувати організм до Новорічних свят - потрібно пити багато води Правильно починати готувати організм до Нового року заздалегідь — за 2 тижні до свята.
  • Вживання родзинок очищає організм Вживання родзинок очищає організм Вживання роздинок забезпечує очищення печінки. Родзинки містять інулін, стимулюючий діяльність нирок і виведення шкідливих речовин з кишківника, тим самим полегшуючи роботу печінки. Так само ця процедура допоможе розслабити протоки печінки.
  • Дітям варто їсти не більше 80 грам цукерок Дітям варто їсти не більше 80 грам цукерок Батькам важливо не «переборщити» з подарунками, адже велика кількість солодощів може завдати дитині шкоду.
  • Головний біль може бути спричинений роботою за комп Головний біль може бути спричинений роботою за комп'ютером Причиною болю в потиличній частині голови може бути тривале сидіння за комп‘ютером.
  • Вживання гранату захищає від застуди Вживання гранату захищає від застуди Фахівці з Університету Королеви Маргарет в Единбурзі встановили, що гранат є відмінними натуральними ліками від застуд і стресів.
  • Ангіну можна вилікувати зарядкою та полосканням Ангіну можна вилікувати зарядкою та полосканням Причиною болю в горлі може бути, як вірусна, так і мікробна інфекція. Якщо антибіотики легко впораються з мікробною, у разі вірусної — вони виявляться абсолютно марними.
  • Імбирний чай піднімає настрій зимою Імбирний чай піднімає настрій зимою За здоров‘ям потрібно стежити в будь-який час року, а взимку це особливо необхідно. Пропонуємо вам три кращих напоїв зими, які очистять ваш організм від токсинів і посприяють бадьорому самопочуттю.
  • Сон у день робить людей щасливішими Сон у день робить людей щасливішими Люди, яким вдається поспати в денний час, отримують більше гормону щастя, з‘ясували вчені.
  • У Львові хворих діток лікують іноземні медики У Львові хворих діток лікують іноземні медики В Україні понад 100 дітей цього року отримали допомогу від Благодійного фонду «Я не один» за підтримки енергетичної компанії ДТЕК в рамках проекту "Нова модель надання соціально-медичних послуг для населення із використанням телемедичних можливостей у Львові, Добротворі та Бурштині". Завдяки небайдужим людям, Фонд лікує діток та робить складні операції за участі кваліфікованих лікарів з Європи.
  • Cніданок запобігає діабету Cніданок запобігає діабету Фахівці пояснюють, що люди, які регулярно їдять зранку, менш схильні до ризику розвитку захворювань ceрцево-судинної системи, діабету й ожиріння.
Сторінка:161162163164165166167168169
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!