Новини
Сторінка:161162163164165166167168169
  • Вітамін Е може захистити від раку печінки Вітамін Е може захистити від раку печінки Активніше вживання вітаміну Е – з самої їжі або із вітамінних додатків – може зменшити ризик ракового захворювання печінки. Про такі результати дослідження йдеться у повідомленні в Journal of the National Cancer Institute, пише Радіо Свобода.
  • До 1 серпня львів До 1 серпня львів'яни можуть безкоштовно пройти діагностику на гепатити В і С 27 липня у Львові стартувала акція протидії поширенню гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі можуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну юридичну допомогу.
  • Як правильно відпочивати Як правильно відпочивати Кожному з нас відома туга за відпочинком, особливо, коли робота вичерпує наші фізичні та душевні сили. Ми мріємо про відпочинок, розмовляємо про нього з рідними та друзями. І ось приходить час відпустки, або декілька вихідних днів... Здавалось би – відпочивай досхочу та набирайся сил. Часто, однак, цей відпочинок зводиться до простого лежання на дивані та оглядання телевізора, що призводить до певної млявості, апатії і ще більшої втоми.
  • 5 продуктів, які допоможуть кинути палити 5 продуктів, які допоможуть кинути палити орегувати харчування дуже важливо при відмові від тютюну, вважає дієтолог-гастроентеролог Світлана Бережна. Причин декілька: підтримати судини, не набрати вагу, вилікувати, нарешті, «гастрит курця» (проблеми з травленням, впевнена наш експерт, починається практично у всіх курців зі стажем більше року).
  • У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові купатися дозволено лише у трьох водоймах. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міську санепідемстанцію.
  • 7 причин раніше йти до сну 7 причин раніше йти до сну Якщо Ви спите менше 8 годин, то є 7 причин, щоб з сьогоднішнього дня почати лягати раніше - заявляють експерти.
  • Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Які речовини в продуктах харчування змушують «тупити» гострий розум? На думку вчених, це головна причина атеросклерозу — холестерин. Осідаючи на стінках судин, «шкідливий» холестерин призводить до порушення мозкового харчування. Він міститься в яйцях, салі, сметані, жирному м‘ясі. Перебрати добову норму цієї речовини можна, якщо з’їсти більше двох курячих яєць.
  • Вчені назвали шипшину найкориснішою ягодою Вчені назвали шипшину найкориснішою ягодою Щоденні дози екстракту шипшини знижують кров‘яний тиск і рівень холестерину, що є гарною профілактикою серцево-судинних хвороб і діабету. До такого висновку прийшли шведські вчені з Університету Лунда.
  • Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров'я У гонитві за красою жінки часто не замислюються про те, наскільки безпечна використовувана ними косметика. Проте експерти попереджають, що далеко не вся вона така безневинна, як може здатися на перший погляд.
  • Життя біля моря приносить користь здоров Життя біля моря приносить користь здоров'ю Британські вчені встановили, що чим ближче люди проживають до морського узбережжя, тим здоровішими у підсумку виявляються. Причому, це стосується не одиноких будиночків, загублених десь поблизу від моря, а й великих морських міст.
  • МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки Хворі на гіпертонію отримуватимуть необхідні ліки в аптеках безкоштовно. Цю категорію ліків вибрати тому, що гіпертонія одна з найпоширеніших хвороб українців і має важкі наслідки.
  • Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені дослідили, що домашні тварини роблять дітей здоровішими Вчені з'ясували, що домашні коти і собаки можуть бути не лише іграшкою для малюків – з'ясувалося, що ці тваринки можуть вберегти дитину від застуди та інших захворювань. Згідно з останніми дослідженнями, коти і песики допомагають знизити ризик підхопити кашель і нежить упродовж першого року життя малюка, пише Time з посиланням на журнал Pediatrics.
  • Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені Дослідники з Інституту здорового старіння при Університетському коледжі Лондона (Великобританія) заявляють, що певний раціон здатний продовжити життя людині. Це підтвердили численні експерименти.
  • Медики радять львів Медики радять львів'янам як уникнути теплового та сонячного ударів На найближчі дні у місті Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому медики попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Якщо регулярно вживати чай схильність до розвитку однієї з найнебезпечніших і смертоносних хвороб сильної статі гарантовано зменшиться майже в 2 рази.
  • Помідори омолоджують організм, - вчені Помідори омолоджують організм, - вчені Помідори здатні не просто підтримувати молодість шкіри, а й оберігати її від згубного впливу УФ-променів. До такого висновку дійшли вчені Університету Ньюкасла (Велика Британія).
  • Як правильно харчуватися чоловікам Як правильно харчуватися чоловікам Сучасний чоловік підданий досить динамічному способу життя, причому дана динаміка супроводжує його з дня на день протягом всього його життя. Найчастіше у чоловіків не залишається часу на повноцінний відпочинок, а головне на правильне харчування. А ось правильне харчування їм просто необхідно. Саме воно може допомогти йому подолати всі тягарі сучасного світу.
  • В Україні створюють електронний реєстр пацієнтів В Україні створюють електронний реєстр пацієнтів Кабінет міністрів оприлюднив постанову №546 від 6 червня про створення електронного реєстру пацієнтів. Електронний реєстр пацієнтів дозволить отримувати доступ до історії хвороби людини, не прив'язуючись до місця проживання.
  • Рятувальники радять як поводитись у спеку Рятувальники радять як поводитись у спеку На найближчі дні у Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому рятувальники попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Як з користю вживати воду Як з користю вживати воду Усім відомо, що життя без води неможливе, наш організм потребує півтора, а то й до двох літрів рідини щодня. У чому ж полягає її користь, і як зробити вживання води звичкою - читайте далі.
  • У Львові функціонує унікальний відкритий плавальний басейн У Львові функціонує унікальний відкритий плавальний басейн Вісім плавальних доріжок, постійна температура води влітку і взимку, заняття з плавання для дітей – усе це є в єдиному на Львівщині відкритому плавальному басейні, що функціонує цілий рік. 50-метровий басейн є одним з кращих відкритих басейнів в Україні і знаходиться на території навчально-спортивної бази літніх видів спорту спорткомплексу СКА у Львові.
  • Купувати м Купувати м'ясо в супермаркетах може бути небезпечно У супермаркетах України зловживають тими препаратами, які дають можливість м‘ясу зберігатися довше.
  • На Львівщині придатні для відпочинку 20 водойм На Львівщині придатні для відпочинку 20 водойм На Львівщині до надання послуг відпочинку готові 20 водних об’єктів. Про це "Твоє місто" повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Поради на літо: як правильно купатися Поради на літо: як правильно купатися Літо — пора відпусток і подорожей, а сонце, свіже повітря і вода — його головні бонуси. І купання — одне з найбільш приємних задоволень наступаючого сезону. Купатися люблять всі! Як же купатися правильно, щоб не нажити собі проблем зі здоров‘ям?
  • Через півроку курити в Україні буде заборонено майже скрізь Через півроку курити в Україні буде заборонено майже скрізь Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для паління місць - повідомляється на офіційному веб-сайті Президента.
  • Forbes назвав 12 найкорисніших продуктів Forbes назвав 12 найкорисніших продуктів Експерти оцінювали корисність продуктів на наявність в них вітамінів і мінералів, а також здатності запобігати дуже серйозним захворюванням таким, як інфаркт, інсульт, рак і приводити в норму тиск. Постійне вживання цих продуктів сприяє здоровому життю на довгі роки.
  • Які продукти не варто їсти чоловікам Які продукти не варто їсти чоловікам Переоцінити важливість правильного харчування для чоловічого організму вже не можна — результати останніх досліджень показують, що деякі продукти можуть довести сильну стать до лікарняного ліжка і тому повинні бути виключені з раціону чоловіків.
  • Названо харчові добавки, які сприяють ожирінню Названо харчові добавки, які сприяють ожирінню Як показують дослідження американських вчених, які проводилися як на тваринах, так і на людях, широко використовувана харчова добавка MSG (monosodium glutamate або глутамат мононатрію або харчова добавка E621) сприяє збільшенню ваги.
  • Дітям в Україні заборонять купувати ліки Дітям в Україні заборонять купувати ліки Держлікслужба України пропонує заборонити продаж лікарських засобів дітям. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів.
  • Вчені радять не вживати часто фруктові соки Вчені радять не вживати часто фруктові соки Соки знижують чутливість до солодкого, при цьому, викликаючи до нього тягу, показало останнє дослідження вчених з Університету Бенгор в Північному Уельсі.
  • До Топ-10 корисних продуктів м До Топ-10 корисних продуктів м'ясо не увійшло Проаналізувавши дані останніх досліджень провідних дієтологів світу і їх рекомендації у галузі здорового харчування, журнал "Кореспондент" склав десятку найбільш корисних продуктів.
  • ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць ВРУ заборонила куріння майже всюди. Перелік місць Верховна Рада повністю заборонила куріння у громадських місцях. За проголосувало 368 депутатів.
  • Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину Цього тижня Львів отримає додаткову вакцину МОЗ збільшило закупівлю вакцин від кашлюку та кору. Централізована закупівля імунобіологічних препаратів, визначених Календарем профілактичних щеплень, як обов’язкові, здійснюється за кошти Державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.
  • ТОП-продукти українців - картопля, буряк, алкоголь і хліб ТОП-продукти українців - картопля, буряк, алкоголь і хліб Картопля, буряк, хліб і алкоголь входять до четвірки найбільш популярних продуктів у раціоні громадян України. Про це повідомив на прес-конференції президент Асоціації дієтологів Україні Олег Швець.
  • У львів У львів'ян прогресує гіпертонія. Лікарі радять уникати сонця Якою є динаміка захворюваності на Львівщині, що треба їсти, аби не потрапити до групу ризику і як впливають на хворих-гіпертоніків магнітні бурі. Про все це повинен знати кожен. Серцево-судинні захворювання сьогодні є основними «вбивцями» українців. Щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб, а це – більше, аніж від раку, туберкульозу та СНІДу разом узятих. А починається усе із звичайного підвищення тиску.
  • В Україні мають подешевшати ліки В Україні мають подешевшати ліки Президент України Віктор Янукович доручив Раді національної безпеки і оборони України знизити ціни на лікарські засоби. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
  • Які ліки варто взяти у відпустку Які ліки варто взяти у відпустку Починається сезон відпусток. І будь-яка розсудлива людина, збираючись не тільки на курорт, але навіть і на дачу, згадає про ліки. Що обов‘язково потрібно взяти з собою?
  • Ідеальним сніданком вчені визнали яйця Ідеальним сніданком вчені визнали яйця Яйця названі ідеальним сніданком! Вони дають можливість не відчувати виснажливого почуття голоду до самого обіду. За словами дослідників з Університету Луїзіани, яйця працюють як природний репрессор голоду.
  • Цього тижня на львів Цього тижня на львів'ян очікує холодна і дощова погода 16-17 травня в західних областях, за прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, очікується похолодання і дощова погода, вдень 17 травня в Україні місцями сильні дощі (в Карпатах дуже сильні дощі, 17 травня з мокрим снігом); в Україні грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.
  • Перець запобігає утворенню жирових відкладень Перець запобігає утворенню жирових відкладень Не так давно дослідників з Університету Каліфорнії зацікавив факт того, що, з‘ївши гострий чилійський перець, люди завжди пітніють. Виходить, за рахунок гострої їжі можна підвищувати температуру тіла та спалювати зайві кілограми.
  • Українські токсикологи радять бути обережними з овочами Українські токсикологи радять бути обережними з овочами Овочевий сезон в Україні набирає обертів. Полиці супермаркетів та базарів щодня поповнюються свіжими порціями овочів і фруктів із закритого ґрунту. У Міністерстві охорони здоров ’я запевняють: все, що українці бачать сьогодні у продажу – безпечне, перевірене і якісне. Проте головний токсиколог Борис Шейман дотримується думки, що все це відносно. Смерть від отруєння займає 5-те місце в українському рейтингу смертності за 2011 рік.
  • На Львівщині з На Львівщині з'явиться курорт державного значення Східниця стане курортом державного значення. Проект рішення "Про оголошення природних територій смт Східниця курортом державного значення" колегія Львівської ОДА прийняла 4 квітня.
  • Телевізор шкодить розвитку немовлят Телевізор шкодить розвитку немовлят Перегляд телевізора немовлятами негативно впливає на їх розумовий розвиток. Відтепер це не порожні слова, а офіційно опубліковані результати понад 50 незалежних досліджень Американської асоціації педіатрів, що проводились починаючи з 1999-го року.
  • З наступного тижня у Львові похолодає. Але літо обіцяють спекотним З наступного тижня у Львові похолодає. Але літо обіцяють спекотним Наступного тижня температура повітря у Львові опуститься на кілька градусів. Водночас, літо буде ще спекотнішим, ніж минулого року.
  • Завтра у Львові розпочнеться Міжнародний весняний діловий форум Завтра у Львові розпочнеться Міжнародний весняний діловий форум 26-27 квітня уже вчетверте поспіль у Львові відбудеться Міжнародний весняний діловий форум. Цьогоріч у форумі візьмуть участь близько 200 представників влади, бізнесу, експертного середовища з України і інших країн, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові батьків просять взяти участь у анкетуванні про здоров`я їхніх дітей У Львові батьків просять взяти участь у анкетуванні про здоров`я їхніх дітей У Львові стартував перший етап проекту «Здоров'я твоєї дитини», а саме – опитування 67 000 батьків школярів. Анкети можуть бути заповнені анонімно, а відповіді дозволять розробити загальноміську програму оздоровлення та профілактики захворювань серед школярів, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Тісний одяг може призвести до хворіб, - науковці Тісний одяг може призвести до хворіб, - науковці Вузькі штани, корсети і тісна нижня білизна можуть привести до серйозних захворювань. Це з‘ясували англійські вчені, - повідомляє The Epoch Times.
  • Як вийти зі стану стресу на роботі Як вийти зі стану стресу на роботі Життя сучасної людини дуже напружене і наповнене стресами — як психологічними, так і фізичними. Напружений стан характерний для усіх працівників, що по багато годин проводять перед екранами моніторів, що створює постійне напруження в деяких групах м‘язів і зв’язок. Також стрес властивий для автомобілістів, які багато часу проводять за кермом. Найбільш ефективні способи релаксації - читайте у цій статті.
  • Солярій викликає залежність, - результати досліджень Солярій викликає залежність, - результати досліджень У людей, які часто ходять в солярій, спостерігаються зміни в мозковій діяльності схожі на ті, що відбуваються у людей з наркотичною залежністю. Це підтвердило нове дослідження вчених з Чиказького Медичного Університту.
  • Найгірша вода у Львові у Сихівському та Личаківському районах Найгірша вода у Львові у Сихівському та Личаківському районах Вода недостатньо високої якості у Львові є у Сихівському та Личаківському районах. Про це 27 березня на брифінгу повідомив головний технолог ЛМКП «Львівводоканал» Микола Одуха.
  • Депутати дозволили медикам використовувати наркотичні засоби Депутати дозволили медикам використовувати наркотичні засоби Верховна Рада прийняла з урахуванням пропозицій президента Віктора Януковича закон, що дозволяє фізичним особам-підприємцям, що здійснюють медичну й ветеринарну практику, використовувати в роботі наркотичні засоби.
  • Вагітних і неповнолітніх пропонують штрафувати за куріння та пияцтво Вагітних і неповнолітніх пропонують штрафувати за куріння та пияцтво Народні депутати пропонують ввести штраф у розмірі 51-85 грн для вагітних і неповнолітніх за вживання тютюну та алкоголю. Відповідний законопроект зареєстрували члени фракції БЮТ Олег Тищенко та Олександр Рябека.
  • Львів`ян просять повідомляти про продаж алкоголю неповнолітнім Львів`ян просять повідомляти про продаж алкоголю неповнолітнім У Львові звертаються до мешканців повідомляти про факти продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Зокрема, якщо під час Великоднього ярмарку, що відбудеться у Львові з 7 квітня до 13 травня на проспекті Свободи, буде зафіксовано продаж алкоголю неповнолітнім, з таким підприємцем буде розірвано угоду. Про це інформує прес-служба ЛМР з посиланням на директора департаменту економічної політики Ірину Кулинич.
  • Депутати подали законопроект, за яким через відсутність дитячого крісла штрафуватимуть Депутати подали законопроект, за яким через відсутність дитячого крісла штрафуватимуть Народні обранці в поданому до Верховної Ради законопроекті № 5220-д пропонують встановити штраф за перевезення дітей без спеціальних крісел у розмірі 340-425 гривень.
  • Завтра на вокзалі у Львові пасажирів консультуватимуть лікарі Завтра на вокзалі у Львові пасажирів консультуватимуть лікарі 20 березня о 10.00 на Головному вокзалі Львова під час медичного профілактично-просвітницького проекту «Майстерня здоров’я» пасажири зможуть отримати консультації лікарів стосовно профілактики застудних захворювань, виміряти тиск та поспілкуватися зі спеціалістами щодо стану свого здоров'я. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.
  • Лікарі радять українцям замінити звичайну сіль у раціоні на йодовану Лікарі радять українцям замінити звичайну сіль у раціоні на йодовану Найдешевша "зброя" у боротьбі з дефіцитом йоду для українців - йодована сіль. Про це повідомив доктор медичних наук, лікар-ендокринолог, Віктор Кравченко.
  • В середу львів`яни зможуть проконсультуватись щодо глаукоми на гарячій лінії В середу львів`яни зможуть проконсультуватись щодо глаукоми на гарячій лінії 21 березня в межах проведення акції з профілактики та боротьби з глаукомою від 15.00 до 17.00 відбудеться тематична гаряча лінія Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА.
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроект про часткову заборону в Україні абортів У Верховній Раді зареєстрували законопроект про часткову заборону в Україні абортів У ВРУ зареєстрували законопроект, який забороняє штучне переривання вагітності, окрім випадків, коли це загрожує життю вагітної жінки. Відповідний проект закону зареєстрував народний депутат від «Батьківщини» Андрій Шкіль 12 березня.
  • У Львові триває акція «Дні профілактики туберкульозу» У Львові триває акція «Дні профілактики туберкульозу» З метою раннього виявлення ХОЗЛ (коли ще можна вплинути на перебіг захворювання) та покращення інформованості населення про необхідність своєчасного лікування ХОЗЛ п’ятий рік поспіль у м. Львові проводиться акція «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання. Цього року акція відбудеться з 12 до 30 березня в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.
  • У Львові впроваджують "гарячі лінії" проти корупції в медицині. Номери телефонів У Львові впроваджують "гарячі лінії" проти корупції в медицині. Номери телефонів У медичних установах Львова створено «гарячі» телефонні лінії «Стоп корупції». Про це інформує управління охорони здоров'я. Відтепер телефонний номер приймальної начальника управління охорони здоров'я ЛМР 260-23-87 буде функціонувати в режимі «гарячої» телефонної лінії «Стоп корупції». Так само телефонні номери приймальних головних лікарів медичних закладів Львова будуть функціонувати в режимі «гарячих» ліній.
Сторінка:161162163164165166167168169
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!